Δεν περνάει ο ρατσισμός, δεν περνάει ο φασισμός, εδώ είναι αθλητισμός!

Ποδόσφαιρο
Δεν περνάει ο ρατσισμός, δεν περνάει ο φασισμός, εδώ είναι αθλητισμός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλαβαίνω πως πολλοί απόψε, μεταξύ τους κι εγώ, όταν άκουσαν αρχικά πως η Μπασακσεχίρ τα μάζεψε...κι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν, σκεφτηκαν πως οι Τούρκοι το έκαναν για να ...πικάρουν τους Γάλλους αδιαφορώντας για τις συνέπειες...

Στην πορεία όμως και αφού τα βίντεο και τα ηχητικά έδειξαν πως όντως ο Ρουμάνος τέταρτος διαιτητής είχε αποκαλέσι "νέγρο" τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας δεν έκανα άλλη σκέψη: 

Το παιχνίδι έπρεπε να σταματήσει, οι Τούρκοι έχουν δίκιο! Ναι οι Τούρκοι και όποιοι άλλοι ήταν στη θέση τους θα είχαν δίκιο! Δίκιο που τους έδωσε ο Νεϊμάρ, δίκιο που τους έδωσε ο Εμπαπέ, δίκιο που τους έδωσαν ακόμα και επίσημα χείλη από τη Ρουμανία αφού έπεσε κατακαυγή για τον συμπατριώτη τους!

H UEFA απόψε πήρε μια ιστορική απόφαση: Το παιχνίδι θα γίνει απόγευμα Τετάρτης και ασφαλώς η Μπασακσεχίρ αποχώρησε και όχι μόνο δε θα τιμωρηθεί αλλά δικαιώθηκε κιόλας!

Κυρίως όμως δικαιώθηκαν όλοι αυτοί που κάνουν αγώνα κατά του ρατσισμού! Δεν ξέρουμε αν η ΟΥΕΦΑ βρήκε την ευκαιρία να δείξει την ευαισθησία της και τι θα γινόταν αν η Παρί δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση! 

Η ουσία είναι πως η απόφαση να γίνει το ματς από εκεί που σταμάτησε-ενώ οι Τούρκοι έφυγαν από το γήπεδο-είναι ιστορική και ανοίγει νέους δρόμους! Δεν περνάει πλέον ο ρατσισμός, δεν περνάει ο φασισμός, εδώ είναι αθλητισμός!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News