Κοιτάζει ψηλότερα: Στόχος του ΟΦΗ να συνεχίσει το σερί με φόντο την 6αδα

Ποδόσφαιρο
Κοιτάζει ψηλότερα: Στόχος του ΟΦΗ να συνεχίσει το σερί με φόντο την 6αδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικοί «φορτσάρουν» για το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης

Να “πατήσει” στο σερί που έχει... χτίσει και να το διευρύνει, είναι το ζητούμενο για τον ΟΦΗ.

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος του πρώτου γύρου, οι Κρητικοί θέλουν να κάνουν ένα δυνατό... φώτο φίνις.

Μετά το διπλό στον Βόλο και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, η επόμενη πρόκληση έρχεται με το κυριακάτικο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με Λάρισα (εκτός έδρας) και Άρη (εντός έδρας), όμως στην ομάδα του Ηρακλείου δεν κοιτάνε... μακριά.

Η σκέψη όλων είναι στο παιχνίδι με την “ελαφρά ταξιαρχία” και ο Γιώργος Σίμος δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην πνευματική προετοιμασία. Η συγκέντρωση είναι ένα από τα “κλειδιά” και η ανάκαμψη περνάει από το “Γεντί Κουλέ”.

Την ερχόμενη Κυριακή θα “κλείσει” η 2άδα αγώνων, που είχε μπει στο... σημάδι εδώ και καιρό. Οι βαθμολογικοί συσχετισμοί αρχίζουν να διαμορφώνονται όσο βγαίνουν από τη... μέση οι εκκρεμότητες με εξ αναβολής παιχνίδια. Οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τον ΟΦΗ στη βαθμολογία δεν μπορούν να τον φτάσουν, ακόμη κι αν έχουν νικηφόρα αποτελέσματα στα ματς που... χρωστάνε.

Οι Κρητικοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στους... πάνω ορόφους, με στόχο να “πλασαριστούν” στην πρώτη 6άδα. Οι τέσσερις πρώτοι, Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, απομακρύνονται σ’ αυτή τη φάση από τους υπόλοιπους, έχοντας μάλιστα ένα ή και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Από τη θέση “5” ως την “9”, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ, μόνο Βόλος και Αστέρας Τρίπολης έχουν ένα αγώνα λιγότερο. Πρόκειται μάλιστα για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη (9/12).

Παράλληλα, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να έχουν γίνει τα περισσότερα (αν όχι όλα) εξ αναβολής ματς, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν τη συνολική “αποτύπωση” της βαθμολογίας.

Βέβαια, η... αριθμητική από μόνη της δε λέει κάτι. Στην ομάδα του Ηρακλείου είναι αποφασισμένοι να πάρουν νίκες και να “σκαρφαλώσουν” ψηλότερα στη βαθμολογία. Το κίνητρο είναι ισχυρό, όπως και η διάθεση για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η ποιότητα υπάρχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News