Την διαδρομή Πετράκη, άνοιξε ο Νίκκι το 2012

Ποδόσφαιρο
Την διαδρομή Πετράκη, άνοιξε ο Νίκκι το 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον πάγκο του Ολυμπιακού Λευκωσίας στον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού, μεσούσης της σεζόν... Γιατί δεν ανακοινώνεται η μεταγραφή του έμπειρου κόουτς;

Την προπονητική διαδρομή από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στον Απόλλωνα Λεμεσού που ακολούθησε τώρα ο Γιάννης Πετράκης, την είχε καταγράψει και ο Νίκκι Παπαβασιλείου το 2012!

Ο κύπριος προπονητής είχε σε υψηλή βαθμολογική θέση την ομάδα της Λευκωσίας στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά αναγκάσθηκε να αποχωρήσει, για λόγους που είχαν να κάνουν με πιέσεις μάνατζερ για  ποδοσφαιριστή (…ολόκληρη ιστορία!)

Έτσι τέλη Σεπτεμβρίου, αποδέχθηκε την πρόταση του Απόλλωνα Λεμεσού, στον οποίο είχε παίξει ως ποδοσφαιριστής  από το 1996 έως το 2000 και τερμάτισε αμοιβαία το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνηση. Έμεινε στον Απόλλωνα μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

Φυσικά, ο προπονητής της Γουάντι Ντέγκλα στην Αίγυπτο, γνωρίζει πολύ καλά το βάρος της ευθύνης και της πίεσης που αναλαμβάνει ο Γιάννης Πετράκης στην ομάδα που απέκλεισε πρόσφατα τον ΟΦΗ από το Europa League. Στην καριέρα τους είτε ως παίκτες ή προπονητές, τους συνδέουν τα περάσματά τους από τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Διατηρούν μάλιστα, εξαιρετική σχέση τόσο ο πατέρας Γιάννης, όσο και ο γιος του Γιώργος.

Τα πρώτα Κυπριακά σχόλια

Οι πιέσεις πάντως, έχουν αρχίσει ήδη για τον Κρητικό τεχνικό του Απόλλωνα Λεμεσού στον κυπριακό τύπο. Το βασικό που θέτουν είναι ότι δεν έχει ξανακαθίσει σε πάγκο ομάδας που να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αν και στην προϊστορία της ομάδας είναι πολλά τα παραδείγματα με προπονητές που έχουν πανηγυρίσει πρωταθλήματα αλλά με τη κάθοδο τους στη Κύπρο απέτυχαν.  (Αναμφίβολα όμως, αυτό ήταν το σούπερ κίνητρο του Γιάννη Πετράκη στη μετακίνηση).

Τονίζεται ενθαρρυντικά επίσης, ότι δίνει ευκαιρίες και σε νέους ποδοσφαιριστές, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 18χρονο αμυντικό, Στέλιο Ανδρέου του Ολυμπιακού Λευκωσίας. (Την προώθηση ταλαντούχων επιθυμούν σφόδρα οι φίλοι του Απόλλωνα).

Από τα σχόλια δεν ξέφυγε η έμφαση που δίνει στη χρησιμοποίηση ντόπιων τερματοφυλάκων, όπως η μόνιμη επιλογή του σε Έλληνες πορτιέρο στον ΠΑΣ Γιάννινα και η εμπιστοσύνη του Νεόφυτο Μιχαήλ.

Τα νεότερα πάντως για το επίσημο κλείσιμο της συμφωνίας, τονίζουν πως συνεχίζονται οι  συζητήσεις μεταξύ των ομάδων, καθώς ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στη συμφωνία του με τον Γιάννη Πετράκη και «πατά» στην προκύρυξη της λίγκας, που αναφέρει πως «προπονητής που διακόπτει την συνεργασία του ο ίδιος με την ομάδα του, πλην της περιπτώσεως όπου ο τερματισμός γίνεται λόγω οφειλομένων μισθών που υπερβαίνουν τους τρεις μήνες, δεν μπορεί να εργαστεί σε άλλη ομάδα στην Κύπρο και δεν θα του εκδίδεται το σχετικό δίπλωμα (άδεια) για να μπορεί να εργαστεί μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου που διέκοψε την συνεργασία του». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News