Εθνική Ομάδα: Η μεγάλη πρόκληση να αλλάξει όροφο

Ποδόσφαιρο
Εθνική Ομάδα: Η μεγάλη πρόκληση να αλλάξει όροφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια επιτυχία «κορυφής» στο Nations League, αξίζει πολλά στη συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή της, ισορροπώντας ακόμη από τα πολλά «Δεν» τον ίδιο τον Φαντ Σιπ…

Λαθεμένη η στάση των Εθνικών ομάδων που στάθηκαν χαλαρές, απέναντι στη νέα διοργάνωση της UEFA, το Nations League, που μπήκε στη ζωή μας το 2018 και «ανακυκλώνεται» κάθε δύο χρόνια.

Το ότι αντικατέστησε τα φιλικά παιχνίδια, δεν την κρατά σε αυτό το επίπεδο, αφού δίνει τέσσερα εισιτήρια για τα τελικά του EURO.

Δεν είναι μόνο οι νικητές της πρώτης κατηγορίας που διεκδικούν το τρόπαιο είναι και τα πλέι οφ από τα οποία κερδίζεται ένα εισιτήριο για το επόμενο EURO. Συνεπώς από κάθε κατηγορία το Nations League, τουλάχιστον μία ομάδα συμμετέχει στην τελική φάση του EURO.

Όπερ σημαίνει ότι εφόσον η Εθνική μας ομάδα κερδίσει την πρώτη θέση στον όμιλο της, δεν ανεβαίνει μόνο στη δεύτερη κατηγορία, αλλά θα έχει και μια πρόσθετη ευκαιρία για πρόκριση στο επόμενο EURO.

Αυτή την τεράστια σημασία έχουν το αυριανό ματς στη Μολδαβία και η αναμέτρηση με την ανταγωνίστρια Σλοβενία την Τετάρτη στη Ριζούπολη.

Οι όποιοι πειραματισμοί λοιπόν που έχουν καταγραφεί με ελαφρότητα, έχοντας συνακόλουθα σχόλια και κριτικές, ακόμη και ιδιοτροπίες,  κουβαλάνε μαζί τους έναν ερασιτεχνισμό στις κινήσεις για την πραγματική ικανότητα του εθνικού μας αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που πρέπει να αποβληθούν. Οι ομάδες χρειάζονται μαζί με την ποδοσφαιρική αγωνιστική τους αξία, σύμπνοια και πίστη.

Ο Φαντ Σιπ, προσπαθεί να προσδώσει μια καλύτερη νοοτροπία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της εθνικής μας ομάδας, αλλά η «μονοκόμματη» στάση του, συχνά διαπνέεται μέσα από αρνητικά εργαλεία, όπως το «όποιος δεν κάνει αυτό, θα πάθει αυτό…».

Η λέξη «δεν», χαρακτηρίζει πολλές από τις αντιδράσεις του και μάλλον δεν είναι σοφή, ως απόλυτη και ταυτόχρονα αρνητική…

Μπορεί ο Κρόιφ να ήταν το είδωλό του, όπως λέει συχνά, όμως μερικές από τις βασικές του αρχές του νυν ομοσπονδιακού μας, δεν θα έβρισκαν σύμφωνο τον αείμνηστο ιπτάμενο Ολλανδό.

Με την ευχή να επιτευχθεί ο στόχος της πρώτης θέσης για την Ελλάδα, που ίσως να ισορροπήσει και τον Φαντ Σιπ, που κακά τα ψέματα ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια, τα αποτελέσματα της εθνικής μας ήταν απογοητευτικά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News