Γιάννης Πετράκης: Ντεμπούτο στον Απόλλωνα με ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Πετράκης: Ντεμπούτο στον Απόλλωνα με ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας ξεκινάει ο Κρητικός προπονητής κυνηγώντας την Ανόρθωση. Ευκαιρία ζωής για τον ίδιο η πρόκληση – Οι ρήτρες των 14.000 ευρώ και οι εκτιμήσεις των παραγόντων της ομάδας της Λεμεσού να μην κοιτάξουν καν άλλες προτάσεις μάνατζερ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το μίνι σίριαλ με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και ο Γιάννης Πετράκης είναι πλέον προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού διαδεχόμενος στον πάγκο της τεχνικής ηγεσίας τον Σωφρόνη Αυγουστή στην τεχνική ηγεσια.

Ο Απόλλων παρά την τελευταία του ήττα από την Καρμιώτισσα στο Τσίρειο με 2-1, είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς, στο πρωτάθλημα, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Ανόρθωση από την οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Γιάννης Πετράκης, θα κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή του Απόλλωνα σε νικηφόρα τροχιά.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα χρειάσθηκε μόνο ένα τηλεφώνημα για τη συνεργασία με τον Κρητικό προπονητή. Οι παράγοντες του Απόλλωνα, δεν… χάθηκαν στις προτάσεις των μάνατζερ και πρωτίστως απέφυγαν να εμπλακούν σε διαδικασίες που ενδεχομένως να αποδειχθούν χρονοβόρες. Οδηγήθηκαν στον προπονητή της… διπλανής πόρτας, εκτιμώντας προφανώς τη δουλειά που επιτέλεσε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Ο Πετράκης παρουσιάστηκε θετικότατος -από την πρώτη κιόλας κουβέντα- για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, κάτι που αποτέλεσε ιδανική αφετηρία ώστε η δουλειά να προχωρήσει με ταχύτατο ρυθμό, γράφει το goal.com.cy και επισημαίνει:

«Για τον Ελλαδίτη, βλέπετε, αποτελεί μεγάλη πρόκληση το κοουτσάρισμα σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, μεταβιβάζοντας στον πρόεδρο του Απόλλωνα την ετοιμότητά του για να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του.

Ξέρει τι εστί Απόλλων, ποιες οι απαιτήσεις και κυρίως, τις δυνατότητες των παικτών. Ο Πετράκης ανέφερε στον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Χριστόφορο Τορναρίτη, ότι μοιάζει ευκαιρία ζωής για τον ίδιο, η πρόταση που του έγινε για να εργαστεί σε ομάδα της αγωνιστικής εμβέλειας των κυανόλευκων».

Σύμφωνα με τη συμφωνία και τη ρήτρα ο Απόλλων, θα καταβάλει το ποσό των 14.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για να απελευθερωθούν οι Γιάννης Πετράκης, Γιάννης Κατσούλης (βοηθός προπονητή) και Λάζαρος Βαρδάκης (γυμναστής). Για να ακριβολογούμε, 10.000 ευρώ είναι η ρήτρα εξόδου που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ελλαδίτη προπονητή και από 2.000 σε αυτά των δύο συνεργατών του.

«Στον Απόλλωνα, έλαβαν τις καλύτερες συστάσεις, πιστεύουν αρκετά σε αυτόν και θεωρούν ότι θα οδηγήσει το σύνολο στην ευόδωση των στόχων».

Φυσικά δεν έλλειψαν οι αντιδράσεις ανθρώπων του Ολυμπιακού Λευκωσίας για όλη αυτή την εξέλιξη. Όμως για να επιλέξει αυτή την διαδρομή ο Γιάννης Πετράκης, θα είχε τους βάσιμους λόγους του, πέρα από το κίνητρο να οδηγήσει μια ομάδα με στόχους στην κορυφή…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News