Ποδόσφαιρο

Έφτασε η ώρα, να βάλουν νερό στο κρασί τους;

Ένα μάτσο χάλια, γενικώς, οι εξουσίες μας… μέσα από πολυτάλαντους «μονοκράτορες» και «golden boys» της δεκάρας…

«O αυτοανακηρυχθείς σουλτάνος αρέσκεται να παρουσιάζεται στο λαό του ως πολυτάλαντος πολιτικός. Όμως η ρητορική πολέμου και οι απειλές έχουν το τίμημά τους». Το άρθρο της «Deutsche Welle» για τον Ερντογάν με θέμα «γιατί ήλθε η ώρα να βάλει νερό στο κρασί του», έχει απήχηση σε κάθε πολυτάλαντο μονοκράτορα...

Τι ενδιαφέρον να δείξει η παρούσα ΕΠΟ στα ερασιτεχνικά σωματεία; Μόνιμα τους γυρίζει την πλάτη, ενώ πληρώνει σκανδαλώδη ποσά σε «golden boys» της δεκάρας. Αυτούς θα έπρεπε να ζητηθεί να τους θέσει, όχι σε αναστολή, αλλά σε μόνιμη αποβολή.

Ακόμη και η πολιτική ηγεσία αν... αφουγκραζόταν το πραγματικό πρόβλημα και τις ανάγκες τους ανά την επικράτεια, θα είχε άλλο χρονοδιάγραμμα, μαζί με πρόγραμμα στήριξης για να εγγραφούν στο Μητρώο της, που απαιτεί έξοδα που τα περισσότερα δεν μπορούν να σηκώσουν.

-Ένα μάτσο χάλια γενικώς οι εξουσίες μας…

-Η ΕΠΟ θα παρουσιάσει τη «φίλα προσκείμενη», αλλά ακατάλληλη Ριζούπολη ως μοναδική λύση και ελπίζει να πάρει την οριστική έγκριση της UEFA, που την απορρίπτει ως έδρα για αγώνες της διοργάνωσης. Θα πει δηλαδή ότι στο Καραϊσκάκης, στο ΟΑΚΑ και στο Περιστέρι γίνονται έργα, ενώ η Νέα Σμύρνη δεν πληροί τις προϋποθέσεις και η Τρίπολη δεν έχει αεροδρόμιο…

Αλλά και μόνο που πρότεινε την Τούμπα για την εθνική, θα έπρεπε όλοι τους που πήραν την απόφαση του ορισμού να πάνε στα σπίτια τους. Και μόνο που η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα την ώρα που αποφάσιζαν ξεπερνούσε το «κόκκινο», αρκεί.

Πόσο μάλλον που χτες το πρωί, λέγονταν ότι επειδή είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθούν κρεβάτια στο Βελλίδειο.

-Χάσαμε και τον Γκερκ Κλαρκ, που έκανε παρέα στον Τσέφεριν με τον Μητσοτάκη στην Αθήνα, για την ολιστική μελέτη του ποδοσφαίρου. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από την προεδρία της FA (αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας),  αποχώρησε και από το πόστο του αντιπροέδρου της FIFA, το οποίο κατείχε ως εκπρόσωπος της UEFA.

-Αλλά πώς να παρέμενε νούμερο δύο αξιωματούχος της FIFA, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αναφορά του σε «έγχρωμους ποδοσφαιριστές», κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο βρετανικό κοινοβούλιο; Με τίποτα! (Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αποφάσισε να παραιτηθεί και από αυτό το αξίωμα). Καλή συνέχεια.

-Είναι αλήθεια πως η εξουσία φέρνει σε πολυτάλαντους εγκεφάλους αλαζονεία, υπεροψία ίσως και παθητική χρωματοψία… Γι’ αυτό ξεκινήσαμε τους σχολιασμούς της στήλης με το άρθρο της DW με τον Ερντογάν και το νερό που πρέπει να βάλει στο κρασί τους, όσο και αν αυτό τα στάδιο, είναι ξεπερασμένο για του Τούρκο αυτοανακηρυχθέντα Σουλτάνο…

Όλα τελικά είναι καθρέπτης για τον καθένα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια