default-image

Εθνικό ποδόσφαιρο στην κόλαση του κορωνοϊού

Ποδόσφαιρο
Εθνικό ποδόσφαιρο στην κόλαση του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το "κόκκινο" της Παρασκευή και 13 στην Τούμπα, την αγωνία και τους φόβους της κοινωνίας μέσα από τους περιορισμούς, μέχρι τις κακομαθημένες έξεις των εξουσιών ενός αθλήματος που είναι για την ψυχαγωγία του κόσμου και όχι για να στέλνει αρνητικά σήματα και να ταλαιπωρεί...

Η κοινωνία ζει έναν ανελέητο πόλεμο κάτω από τη σήμα του Covid-19. Εδώ όλα κλείνουν, δουλειές χάνονται, άνθρωποι περνάνε με ψίχουλα, το μέλλον του πολίτη γίνεται πιο αβέβαιο και οι κρατικοί υγειονομικοί περιορισμοί εξελίσσονται ολοένα ασφυκτικά ολοκληρωτικοί. Ούτε να φας μετά τις 8.30 …

-Τα νέα μέτρα ασφυκτικού περιορισμού από την Παρασκευή και 13, που ακούγαμε χτες, έκθαμβοι από τον Χαρδαλιά (…κάποιους μας γύρναγαν 53 χρόνια πίσω), ελήφθησαν με δεδομένη την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου «τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται».

Αναρωτιέται κανείς πως θα μπορούσε να περάσει από την Πολιτική Προστασία ο «γραμμένος» ορισμός της Τούμπας για το ματς της Εθνικής μας, με τη Σλοβενία (18/11,Nations League), την ώρα που ο κορωνοϊός χτυπάει κόκκινο εκεί; Θέτει ή δεν θέτει σε κίνδυνο τους διεθνείς ανθρώπους ποδοσφαιριστές και συνοδούς και των δύο ομάδων; 

Κι έτσι πήραν με ένα τεράστιο "ΚΟΚΚΙΝΟ" πίσω την Τούμπα, από την Εθνική Παρασκευή και 13! 

Κι όμως, μέσα από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως λέμε «από τ’ άγραφα»), ξεφύτρωσε αυτός ο ορισμός. Όπως και το τραγικό να σκεφτούν το Ελλάδα - Σλοβενία στη Ριζούπολη, που τελικά, κόπηκε από τον ίδιο τον Τσεφερίν!

Η κατάντια αυτής της ΕΠΟ (που είχε ορίσει εκεί τον τελικό του κυπέλλου), μπαίνει στα «απερίγραπτα», μαζί με το «κάψιμο» των άλλων ικανών εδρών που κι αυτό έργο τους είναι. Από το «Καραϊσκάκης» του… άλλου, ως το Παγκρήτιο που το «σαμπόταραν» οικτρά και ασυγχώρητα (για να του πάρουν ιδιοτελώς, το Conference League. Ξέρουν αυτοί…).

Έχουμε τα ζόρια της επιβίωσης, τον φόβο της υγείας, το άγχος του αύριο, έχουμε και αυτές τις ασχήμιες που εκπέμπουν μελανά μηνύματα, όταν το ποδόσφαιρο είναι για να φτιάχνει την ψυχολογία του κόσμου και να ξεχνιέται από τα στυγνά καθημερινά προβλήματα. Big μάγκες οι τύποι της εξουσίας του εν Ελλάδι…-

Τώρα, το αν προλαβαίνει ή όχι να τελειώσει η Superleague, λόγω του επερχόμενου Euro, δεν είναι καν κοινωνικά μείζον, ούτε ζωτικής σημασίας. Αν θέλουν μπορούν να βρουν «κοντορραπτική» μέθοδο στη προσαρμογή με «ειδικές» έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμά τους, όπως το έκανε η UEFA με τις διοργανώσεις της το καλοκαίρι.

Το ύφος και το ύψος των νέων μέτρων που είναι για όλους, δύσκολα χωράει άνετες λύσεις για τους μεν και λουκέτα με πείνα στους άλλους. Αλλά τώρα τι τους έκοψε; Στην περυσινή σεζόν, οι ίδιοι αιτούντες δεν ζητούσαν, να μην τερματισθεί το πρωτάθλημα; -Τι άλλαξε; Το συμφέρον τους; Ας προσέξουν λοιπόν οι λοιμωξιολόγοι και οι ηγεσίες της Πολιτικής Προστασίες, γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν κάνουν καλό στην «ατομική ευθύνη» του πολίτη.

-Βρίσκουμε λογική στην πρόταση του προέδρου των Χανίων Αντώνη Ροκάκη που λέει ότι αν δεν μπορεί να αρχίσει άμεσα η Super League 2, τότε «θα πρέπει να ακυρωθεί η σεζόν και το κράτος να πληρώσει το κόστος των εργαζομένων (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, όλοι, ο κάθε εργαζόμενος της ΠΑΕ και της διοργανώτριας έως τις 30 Ιουνίου». Κι αυτό γιατί «επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας, οι ιώσεις και το επιδημιολογικό φορτίο όχι μόνο του Covid θα είναι πολύ αυξημένο από τα μέσα Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας».

-Εδώ, θαυμάστε συλλογιστική για να φανεί «κοινής αποδοχής»!: «Είμαι από μικρό παιδί Ολυμπιακός και Ολυμπιακός θα παραμείνω και είναι τιμή μου που έρχονται ομάδες που δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον Ολυμπιακό να πιστεύουν ότι μπορώ να κάνω ένα έργο θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο»! (Σταύρος Ψαρόπουλος, ο άνθρωπος που θα διοικήσει αύριο το ελληνικό ποδόσφαιρο)

- Τρώει η σκουριά το σίδερο και η θλίψη την καρδιά μας! Έτσι δεν λέει η παροιμία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News