Ποδόσφαιρο

Λεουτσάκος: Έχω τρελαθεί! Τι θα γίνει με μας;

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο Super League 2 και Football League...

Ο πρόεδρος της Super League 2 – Football League παραχώρησε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Metropolis εκφράζοντας την έκπληξη του για όλα όσα συμβαίνουν και για το γεγονός ότι δεν δίνεται επίσημη απάντηση ουσιαστικά από την πολιτεία για το πότε θα λήξει αυτή η κατάσταση, αλλά και γιατί υπάρχει αυτή η συνεχής άρνηση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.«Ποιος θα μας πει τι γίνεται με εμάς; Τι θα γίνει; Να καταστραφεί το πρωτάθλημα; Δεν θα ξεκινήσει; Τι κάνουν οι παίκτες;», είναι μεταξύ άλλων κάποια από τα ερωτήματα τα οποία θέτει, ρητορικά προφανώς…

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για τις ενέργειες που έχει κάνει: «Εχουμε απευθυνθεί σε όλους, σε όλες τις υγειονομικές επιτροπές από την προηγούμενη Παρασκευή. Όταν δεν μπήκαμε στην πρώτη ΚΥΑ κάναμε τα υπόλοιπα χαρτιά για να μπούμε στη δεύτερη. Έχουμε τηρήσει τα πάντα. Μπήκαμε στην ίδια υγειονομική επιτροπή που έχει η Super League 1. Έχουμε στείλει τα πάντα, με τα μοριακά τεστ, οτιδήποτε θέλουν. Εδώ και τρεις μήνες οι ομάδες κάνουν προετοιμασία με ελάχιστα κρούσματα. Απεναντίας, η Super League 1 έχει κρούσματα. Κι εμείς συζητάμε ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε και το χειρότερο, δεν μπορούμε να προπονηθούμε».

Για τις δηλώσεις Μαυρωτά ότι η SL2 πρέπει να πείσει για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου: «Έμεινα έκπληκτος! Μίλησα μαζί του την Παρασκευή, τον ενημέρωσα ότι στείλαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα πάντα και δεν καταλαβαίνω. Στην επικοινωνία που είχαμε, δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, αν μπορούμε να το τηρήσουμε. Είχα προσωπική επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά, τον γ.γ. του υπουργείου υγείας κ. Πρεζεράκο και με τον κ. Γεραπετρίτη. Μιλάμε για ολική καταστροφή. 3.000 σχεδόν Έλληνες ποδοσφαιριστές, τις οικογένειές τους, παράγοντες, γυμναστές, φροντιστές, οι οποίοι πάνε στην εξαθλίωση και την καταστροφή χωρίς να φταίνε. Θέλουν να τηρήσουν το πρωτόκολλο. Μας έκλεισαν τον Μάιο, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε, είπαμε ότι τηρούμε τα πρωτόκολλα, δεν μας άφησαν λόγω ημερομηνιών, δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Τώρα μπήκαμε στην ίδια διαδικασία. Είχαμε τις αναδιαρθρώσεις, με ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν, προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και είμαστε έτοιμοι. Μιλάμε για έξι παιχνίδια. Δώδεκα ομάδες που τηρούν το πρωτόκολλο. Τι να διασπείρουν; Ποιον ιό; Πού να μεταδοθεί; Βλέπω 10-12 κρούσματα σε ομάδες της SL1 που το τηρούν ευλαβικά. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν τον ιό. Οι ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν με 13 παίκτες. Έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία σαν χώρα. Δεν παίζει η δεύτερη κατηγορία. Παίζουν παντού. Δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται 12 ομάδες να μην μπορούν να παίξουν σ’ ένα γήπεδο που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυστηρά. Την Κυριακή βρήκαν θετικούς παίκτες 10 λεπτά πριν τη σέντρα. Τι να συζητάμε τώρα;».

Για το αν η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει απαντήσει: «Ό,τι απαντήσεις έχουμε πάρει, είναι τηλεφωνικές και μέσω μηνυμάτων. Κάποιοι μας έλεγαν να καταθέσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Τα καταθέσαμε στους κ.κ. Χαρδαλιά, Πρεζεράκο, μιλήσαμε τηλεφωνικώς και τη Δευτέρα το μάθαμε μέσω μηνύματος. Ο μόνος που μας πήρε τηλέφωνο ήταν ο υπουργός Επικρατείας και μας είπε ότι απορρίφθηκε το αίτημα».

Για το αν τονίστηκε πως υπάρχει αιτιολογία απόρριψης: «Καμία αιτιολογία. Ζήτησα να μας στείλουν εγγράφως και δεν υπάρχει καμία αιτιολογία. Τον κ. Πρεζεράκο τον πήραν 10 τηλέφωνα. Ποιος θα μας πει τι γίνεται με εμάς; Τι θα γίνει; Να καταστραφεί το πρωτάθλημα; Δεν θα ξεκινήσει; Τι κάνουν οι παίκτες; Έχουμε και τον ΠΣΑΠ, βγαίνει με ανακοινώσεις, αλλά κρύβεται. Να μας πει τι έχει να προτείνει. Να ταυτιστεί μαζί μας και να μας πει πού να πάμε. Πρόκειται για μέλη τους. Είμαι λίγο απογοητευμένος. Δεν έχω καταλάβει με ποιον πρέπει να μιλήσω σ’ αυτή τη χώρα, τι να πω και ποιος θα μου απαντήσει υπεύθυνα. Έχω τρελαθεί! Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω μιλήσει με 15 ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες και δεν έχω καταλάβει ο καθένας τι θέλει να μου πει. Δεν έχω καταλάβει ειλικρινά. Δεν βλέπω την ίδια ευθιξία από τον ΠΣΑΠ στα θέματα των δύο κατηγοριών. Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι, ζητάμε να παίξουμε. Δεν είμαστε κατώτερα παιδιά. Οι πρόεδροι πληρώνουν ΙΚΑ, Εφορία, τα πάντα. Τι θα γίνει με εμάς; Πού πρέπει να πάμε; Δέκα ημέρες μιλάμε με δέκα διαφορετικές επιτροπές. Όχι, φταίνε οι λοιμωξιολόγοι, όχι φταίει αυτός, φταίει εκείνος. Μας δίνουν φρούδες ελπίδες ότι θα παίξουμε, ό,τι μας λένε λέμε στους προέδρους και στο τέλος πάλι πίσω. Ας μας πουν επίσημα “κύριοι, δεν θα παίξετε μέχρι τα Χριστούγεννα”. Να φύγουν οι παίκτες, να πάνε στις οικογένειές τους, να ξέρουν οι πρόεδροι τι κάνουν, να διαλύσει το μαγαζί. Δεν έχουμε τίποτα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε με την ΕΡΤ, αφού δεν έχουμε προϊόν. Τι να τους πούμε;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια