default-image

Κλάτενμπεργκ: Οι διαιτητές δεν είναι πια οι ίδιοι

Ποδόσφαιρο
Κλάτενμπεργκ: Οι διαιτητές δεν είναι πια οι ίδιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουν καμία προσωπικότητα»: Ο πρώην αξιωματούχος της Πρέμιερ Λιγκ πιστεύει ότι οι διαιτητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια ... και ανησυχεί για την «έλλειψη ηγετών» στο τρέχον γκρουπ για τις κορυφαίες διοργανώσεις

Οι διαιτητές δεν είναι πια οι ίδιοι, δεν έχουν προσωπικότητα και δεν επικοινωνούν όπως στην εποχή μας, πιστεύει ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μιλώντας για την Πρέμιερ Λιγκ, σε συνέντευξή του στη DailyMail. Μερικά από τα αποσπάσματά του, έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να συσχετιστούν με τις επιλογές του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είπε μεταξύ άλλων:

-«Τώρα, το γκρουπ γερνάει και τα περισσότερα από τα κορυφαία παιδιά έχουν φύγει. Η νεότερη γενιά δυσκολεύεται και το παιχνίδι άλλαξε, ειδικά με το VAR και την τεχνολογία. Οι διαιτητές δεν είναι πια οι ίδιοι, δεν έχουν καμία προσωπικότητα, δεν επικοινωνούν όπως συνηθίζαμε στην εποχή μας, αλλά ίσως και οι παίκτες να έχουν αλλάξει. Το παιχνίδι εξελίσσεται, αλλάζει. Όμως δεν βλέπω κανέναν ηγέτη. Είχαμε ήδη ηγέτες στο γκρουπ της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκράχαμ Πολ ήταν ηγέτης, ο Χάουαρντ Γουέμπ ήταν ηγέτης. Αλλά τώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν  και αυτό επηρεάζει».

-«Πάντα λέγαμε ότι ο πρώτος αγώνας σε ένα σαββατοκύριακο ήταν ο πιο σημαντικός γιατί αυτό έδινε τον τόνο και τις περισσότερες φορές κάποιος από τους πιο ώριμους, θα το έκανε αυτό για να ξεκινήσει το σαββατοκύριακο με θετική νότα, γιατί αν ξεκινήσει αρνητικά, θα ήταν αρνητική ανατροφοδότηση για όλους τους διαιτητές».

-«Αλλά όταν χάνεις μερικούς από τους κορυφαίους διαιτητές σου και δεν διαιτητεύουν 30 αγώνες τη σεζόν, είναι μεγάλο το κενό. Υπάρχουν πολλοί παλιοί διαιτητές που είναι στη λίστα πολύ καιρό - αλλά δεν έχουν διαιτηθεί κορυφαία παιχνίδια».

Ο Κλάτενμπεργκ αποχώρησε από την Πρέμιερ Λιγκ το 2017 για να αναλάβει ρόλο ως Επικεφαλής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.  Στη συνέχεια, δούλεψε για λίγο στην Κίνα και τώρα παρέχει την εβδομαδιαία του γνώμη για τις μεγάλες αποφάσεις του ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου για το Sportsmail. έχοντας και την αρχιδιαιτησία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News