Γιακουμάκης: Στην κορυφή του TOP-10 των Ελλήνων σκόρερ

Ποδόσφαιρο
Γιακουμάκης: Στην κορυφή του TOP-10 των Ελλήνων σκόρερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο καυτός Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτή την περίοδο ο επιθετικός της Φένλο

Μόλις 10 Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να σημειώσουν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τρία γκολ και πάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως τρεις εξ αυτών αγωνίζονται στη Super League, αλλά όχι σε ομάδες του λεγόμενου Big Four (Πινακάς, Δουβίκας, Παμλίδης), ενώ συνολικά οι Έλληνες σκόρερ εκπροσωπούν έξι διαφορετικά πρωταθλήματα (Ελλάδα, Κύπρος, Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία).

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το όνομα του Γιώργου Γιακουμάκη με τον πρώην φορ της ΑΕΚ να κάνει απίθανα πράγματα στην Eredivisie με τη φανέλα της Φένλο, έχοντας φτάσει τα 6 γκολ σε 7 ματς. Ακολουθεί ο επίσης φορμαρισμένος Ταξιάρχης Φούντας με 4 γκολ, αλλά σε μόλις 4 αγώνες, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό.

Ο 19χρονος Δημήτρης Πινακάς, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της ΑΕΛ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα δικαιώνοντας με τις εμφανίσεις του, τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος τον καθιέρωσε στο αρχικό σχήμα. Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τα 4 σε 341 λεπτά.

Τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχουν σημειώσει τόσο ο Τάσος Δουβίκας του Βόλου (σε 648 λεπτά συμμετοχής), αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζης του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Ο τελευταίος είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του στην τριετία που αγωνίστηκε στον Βόλο σημειώνοντας 21 γκολ σε 59 συμμετοχές.

Ο 30χρονος πρώην φορ των Βέστερλο, Αστέρα Τρίπολης και Πόγκον, Μιχάλης Μανιάς έχει σκοράρει 3 γκολ σε 6 ματς με τη φανέλα της Ανόρθωσης, όσα και ο Γιώργος Παμλίδης αλλά σε 7 ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. O 26χρονος στράικερ διάγει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης, από τους πλέον συνεπείς σκόρερ της Βίλεμ έχει καταγράψει 3 γκολ σε 7 παιχνίδια, ενώ ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης, ο οποίος στην περυσινή σεζόν πήρε μέρος σε μόλις 6 ματς στη Super League με τον Βόλο τα πηγαίνει περίφημα στη Σλοβακία έχοντας βρει ήδη τρεις φορές δίχτυα με τη φανέλα της Ζλάτε Μόραβτσε. 

Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Χρήστου Ρόβα στη Σλοβενία και συγκεκριμένα στην Ταμπόρ Σέζαν με 3 γκολ σε 10 συμμετοχές. Ο 26χρονος φορ τα προηγούμενα χρόνια φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα σε μικρότερες κατηγορίες με τα χρώματα του Ηρακλή και της Δόξας Δράμας.

To Top-10 των Ελλήνων σκόρερ

  1. Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο) 7 συμμετοχές / 6 γκολ

2.Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης) 4 συμμετοχές/ 4 γκολ

  1. Δημήτρης Πινακάς (ΑΕΛ) 6 συμμετοχές/ 4 γκολ

4.Τάσος Δουβίκας (Βόλος) 7 συμμετοχές/ 4 γκολ

  1. Βασίλης Μάντζης (Ολυμπιακός Λευκωσίας) 8 συμμετοχές/ 4 γκολ
  1. Μιχάλης Μανιάς (Ανόρθωση) 6 συμμετοχές/ 3 γκολ
  1. Γιώργος Παμλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα) 7 συμμετοχές/ 3 γκολ
  1. Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ) 7 συμμετοχές/ 3 γκολ
  1. Αλέξανδρος Κυζιρίδης (Ζλάτε Μόραβτσε) 9 συμμετοχές/ 3 γκολ
  1. Χρήστος Ρόβας (Ταμπόρ Σέζανα) 10 συμμετοχές/ 3 γκολ

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Γιακουμάκη κόντρα στη Γκρόνινγκεν...

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News