UEFA Ranking: Αλλάζουν την προοπτική της Ελλάδας οι νίκες των «Δικεφάλων»

Ποδόσφαιρο
UEFA Ranking: Αλλάζουν την προοπτική της Ελλάδας οι νίκες των «Δικεφάλων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κυνήγι της Σερβίας πλέον στην ειδική βαθμολογία της UEFA, από τη 17η θέση σε απόσταση 250 πόντων. Μπορούμε και ψηλότερα

Μεγάλη η ελληνική χαρά από τις ευρείες νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Europa League, μέσα στην καταχνιά του κορωνοϊού. Οι «τεσσάρες» των «δικεφάλων» έστειλαν την Ελλάδα πολύ κοντά στην 16η θέση του UEFA Ranking και το… κυνήγι της Σερβίας συνεχίζεται.

Η Ελλάδα παρέμεινε στη 17η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, ωστόσο η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Αϊντχόφεν στην Τούμπα και της ΑΕΚ στην Ουκρανία  έδωσαν μεγάλη ώθηση στη μάχη για τη 15η θέση που θα βγάζει και 5η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνολικά η Ελλάδα πήρε 800 βαθμούς και έφτασε τους 25.000 πόντους, παρέμεινε στη 17η θέση αλλά μείωσε από τη Σερβία στους 250 πόντους καθώς ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Γάνδης με 2-1 αλλά πλέον η απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες είναι λιγότερο από μια νίκη. Παράλληλα η Ελλάδα ξέφυγε από την Ελβετία παρά τη νίκη της Γιούνγκ Μπόις επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 3-0.

Επίσης μάζεψε τη διαφορά τόσο από την Κύπρο όσο και από τη Δανία που ναι μεν απέχουν 2.000 και πλέον βαθμούς αλλά η χώρα μας συνεχίζει με τρεις ομάδες ενώ όλες οι προπορευόμενες χώρες μόνο με μια.

Στην τρέχουσα σεζόν: Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών στους ομίλους η Ελλάδα με τους 4.100 βαθμούς που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 12η θέση στην βαθμολογία της UEFA. Πάνω και από την Γαλλία (!) αλλά αυτό κάποια στιγμή θ' αλλάξει. Πάνω από μας στη λίστα είναι οι Ούγγροι (11οι),οι Αυστριακοί (10οι) και οι Νορβηγοί (9οι), οι Ισραηλινοί έχουν φτάσει στην 6η θέση με 5.500 βαθμούς μέχρι στιγμής) όπως και οι Σκωτσέζοι. Έχει ενδιαφέρον η πορεία των Σκωτσέζων μιας και ουσιαστικά με δύο ομάδες (Σέλτικ και Ρέιντζερς) έχουν καταφέρει μέσα σε 2.5 χρόνια να ανέβουν από την 26η θέση στην βαθμολογία της UEFA έχουν βρεθεί στην 11η θέση (!) πάνω από Ουκρανούς και Τούρκους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News