Ποδόσφαιρο

Οδηγία στη Super League να γίνουν κανονικά σήμερα τα τεστ…

Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ολικό Lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεφύγει επικίνδυνα και για να περιοριστεί ο ιός και η εξάπλωσή του αποφασίστηκε μια δεύτερη καραντίνα.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τον αθλητισμό; To πρωτάθλημα της Super League φαίνεται πως θα συνεχιστεί σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, με τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων και τακτικά επιδημιολογικά τεστ. Άλλωστε στις ομάδες δόθηκε οδηγία να κάνουν σήμερα κανονικά τα εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού κάτι που δείχνει να το επιβεβαιώνει...  Όσο για τη Basket League, τηρεί στάση αναμονής και περιμένει στις 18:00 τις εξειδικευμένες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Τι θα γίνει όμως με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικά οι ομάδες μας; Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση και θα γίνουν άπαντες σοφότεροι μετά τα όσα θα πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικά. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε τι θα ισχύσει με τις πτήσεις από και προς Ελλάδα, διότι ίσως υπάρξει περιορισμός.

Η ΓΓΑ έχει εισηγηθεί στους ειδικούς και στην κυβέρνηση να συνεχιστεί κανονικά η δράση σε Super League 1, Basket League, Εθνικές ομάδες, ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις Προολυμπιακές διοργανώσεις και να μην υπάρξει παύση που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα. Φυσικά, με την υποσημείωση της πλήρους συμμόρφωσης στις οδηγίες για την αντιμετώπιση του ιού.

Η Αγγλία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι χώρες με Lockdown, αλλά πτήσεις γίνονται και η δράση συνεχίζεται κανονικά, ενώ η Γερμανία έχει ένα ενδιάμεσο Lockdown, αλλά ούτε εκεί έχει σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό, δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις ελληνικές ομάδες και τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βέβαια, οι διοργανώσεις δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία και άλλες αποφάσεις παίρνει η UEFA για τις διοργανώσεις της, άλλες η EuroLeague για τις δικές της, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις τους όσο προχωράει η πανδημία. Από τις πληροφορίες όμως που προκύπτουν, στην παρούσα φάση δεν φαίνεται πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις πτήσεις και τους αγώνες...

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια