Διπλό… ανάσα: Η Λάρισα επικράτησε 1-2 του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή

Ποδόσφαιρο
Διπλό… ανάσα: Η Λάρισα επικράτησε 1-2 του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστής ο Πινακάς με δύο γκολ για τους Θεσσαλούς

Με το… διπλό που της δίνει σπουδαία βαθμολογική «ανάσα», έφυγε η Λάρισα από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-2.

Στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, οι Θεσσαλοί νίκησαν με ανατροπή, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Πινακάς που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξ αρχής καλός, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών οι Ηπειρώτες έφτιαξαν μία από τις κλασικές τους φάσεις, παίζοντας με κοντινές και γρήγορες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά ο Παμλίδης δεν κατάφερε να σκοράρει με... τσιμπητό πλασέ. Πέντε λεπτά μετά, ο Πινακάς έπιασε την κεφαλιά από διαγώνια θέση αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ, με την ΑΕΛ να... ισοφαρίζει στις φάσεις. Η ΑΕΛ παρουσιαζόταν πιο επιθετική στο ξεκίνημα του ματς, με τον ΠΑΣ να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο και να ψάχνεται στην κόντρα με την ταχύτατη και ποιοτική μεσοεπιθετική του γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ σε διάστημα ενός λεπτού όταν έφτιαξαν δύο πολύ καλές φάσεις, αλλά αρχικά στο 19' ο Πλατέλλας έκανε κακό πλασέ εξ επαφής με την εστία και με τον Χουτεσιώτη να προλαβαίνει να το... βγάλει κι ενώ η εστία του ήταν ανυπεράσπιστη, ενώ στη συνέχεια ο Σάλιακας έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ηλιάδη. Ο Πινακάς απείλησε ξανά λίγο αργότερα, βρίσκοντας τον Χουτεσιώτη σε καλή θέση, ενώ ο Ελευθεριάδης, λίγο μετά το μισάωρο, το παράκανε με τις ντρίμπλες μέσα στην περιοχή και δεν κατάφερε να δημιουργήσει τελική. Ο Νάγκι είχε καλή θέση στο βολέ του Κάργα (34'_ έξω από την περιοχή και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με καλή φάση για τον ΠΑΣ, αλλά ο Ελευθεριάδης δεν κατάφερε με το πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή να σκοράρει.

Ο Γιαννίκης άλλαξε το κλασικό του 4-4-2 σε 3-5-2, βάζοντας τον Σιόντη αντί του Ελευθεριάδη, με τον ΠΑΣ όμως να μένει χέκα λεπτά μετά την επανέναρξη με παίκτη λιγότερο, αφού ο Λώλης είδε δεύτερη, αυστηρή, κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και αποβλήθηκε! Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε την καλοδουλεμένη ομάδα των Έλληνα τεχνικού, που βρήκε το γκολ στο 61ο λεπτό και... σόκαρε τους φιλοξενούμενους. Μετά από βολέ του Χουτεσιώτη και κακό υπολογισμό της μπάλας από τους αμυντικούς της ΑΕΛ και συγκεκριμένα τον Μούζεκ, ο Λεό βγήκε απέναντι από τον Νάγκι και με ψύχραιμο πλασέ τον νίκησε για το 1-0.

Ο Γρηγορίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, έβαλε τον Ντουρμισάι αρχικά και μετά τον Τόρζε και τα ρίσκα του ανταμείφθηκαν αφού πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν.Ήταν το 66ο λεπτό όταν ο Πλατέλλας άλλαξε για τον Φίλιπ, ο οποίος με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Πινακά και αυτός με υπέροχη κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Χουτεσιώτη για το 1-1 και το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Νέες βάσεις είχαν μπει στο ματς, με τον ΠΑΣ να αγγίζει εκ νέου το προβάδισμα στο 69΄ και σε μια ανύποπτη φάση, αλλά ο Λεό αντί να γυρίσει στους συμπαίκτες του, προσπάθησε να σκοράρει σχεδόν από τη γραμμή του άουτ!

Παρότι ο ΠΑΣ ήταν με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο αυτό δεν φαινόταν ιδιαίτερα, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να απειλήσει από το γκολ της και έπειτα και να δέχεται μεγαλύτερη πίεση από αυτή που ασκούσε η ίδια. Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, με τον Γιαννίκη να προσπαθεί να διαχειριστεί το 1-1 και να βρει ένα γκολ για να κλέψει το τρίποντο, με τον Γρηγορίου να κάνει φουλ επιθετική την ομάδα του. Ανταμείφθηκε αυτός αυτή τη φορά. Ο Τόρζε που είχε μπει λίγο νωρίτερα στον αγώνα, έκανε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Πινακάς με κεφαλιά-ψαράκι εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη για το 2-1 στο 85ο λεπτό! Ένα σκορ που δεν άλλαξε ούτε στο έξτρα πεντάλεπτο που έδειξε ο Βρέσκας, με την Λάρισα να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας (86' Μπρένερ), Ντομίνγκες (72' Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46' Σιόντης), Λεό (72' Κριζμάν), Παμλίδης (62' Καρτάλης).

ΛΑΡΙΣΑ: Νάγκι, Μπέρτος, Μιχαήλ (63' Ντουρμισάι), Σπαρβ (79' Κωστή), Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (79' Γιουνές), Ηλιάδης, Μούζεκ, Νικολιάς (68' Τόρζε), Πινακάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News