Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του κρητικού ποδοσφαίρου μετά το λουκέτο

Ποδόσφαιρο
Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του κρητικού ποδοσφαίρου μετά το λουκέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δηλώνουν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου και έμπειροι παράγοντες...

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού βάζει ξανά “λουκέτο” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς χθες ανακοινώθηκε η αναστολή της αγωνιστικής δράσης για τη Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Παρότι η Κρήτη είναι στο επίπεδο Α’ επιτήρησης (“κίτρινη ζώνη”), η απόφαση της ΕΠΟ είναι κεντρική για όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις, με την τήρηση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου με τα μέτρα πρόληψης.

Είναι σαφές ότι για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν όλα είναι στον... αέρα και το μέλλον δυσοίωνο. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί η χρονιά και ο προβληματισμός έχει “γιγαντωθεί” για τους παράγοντες, που κάνουν λόγο για καταστροφικές συνέπειες.

Η προσπάθειά τους από το καλοκαίρι, με οικονομικό κόστος και χρόνο, είναι πιθανό να πάει... στράφι, ενώ και για τους ποδοσφαιριστές το “πλήγμα” είναι σημαντικό.

Βέβαια, όλοι αναγνωρίζουν ότι πάνω από όλα είναι η υγεία και εύχονται να βελτιωθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες, ώστε να μη χαθεί ολοκληρωτικά η χρονιά.

Ετοιμάζει προτάσεις η ΕΠΣΗ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι οι αρμόδιοι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις, ώστε αν είναι εφικτό να βρεθούν κάποιες λύσεις.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ετοιμάζει κάποιες προτάσεις για τις αρμόδιες Αρχές, όπως τόνισε στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου.

«Μια ακόμη δύσκολη στιγμή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες. Επειδή όμως στη ζωή πάνω από όλα είναι η υγεία, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στις εντολές των υπηρεσιών Υγείας, με την ελπίδα ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ως ΕΠΣΗ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στοχευμένες προτάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, ελπίζοντας ότι και η κυβέρνηση θα συνδράμει στα δοκιμαζόμενα ερασιτεχνικά σωματεία: τόσο από πλευράς επιχορήγησης, αλλά και με τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ, για όσους είναι στους αγωνιστικούς χώρους, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα».

Η απόλυτη “παγωμάρα”

Στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, αλλά και του Τοπικού επικρατεί η απόλυτη... “παγωμάρα”. Με τις συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολο να παρθούν αποφάσεις, αφού η επόμενη μέρα είναι το μεγάλο... ερωτηματικό.

Σε πρώτη φάση, οι περισσότερες ομάδες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, όμως για πόσο θα διαρκέσει αυτό είναι άγνωστο.

Ο πρόεδρος του Γιούχτα, Νίκος Μπουνάκης, μίλησε στη “Νέα Κρήτη” για τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο θα είχαν προστατευτεί οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε για αυτό τον μήνα και στο τέλος του θα πάρουμε αποφάσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις».

Ανάλογο το κλίμα και στο τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Στον ΠΑΟ Κρουσώνα υπάρχει σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς κάνουν λόγο για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο έμπειρος παράγοντας και επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ Γιάννης Κρητικός σχολίασε επίσης στη “Νέα Κρήτη”: «Πάμε σε άλλες συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε τον Μάρτιο. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας. Κάνω μια πρόβλεψη ότι θα διαρκέσει περισσότερο. Δυστυχώς και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δημιουργεί διάφορα προβλήματα, όπως και στη ζωή όλων μας. Για τις ομάδες, ειδικά αυτές που έχουν ένα οικονομικό μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα, δε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι συνεπείς».

Οι οδηγίες στις ομάδες

Μετά το επίσημο έγγραφο από την ΕΠΟ, η ΕΠΣ Ηρακλείου με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε τις ομάδες.

Αναλυτικά: «Με επίσημη ενημέρωση που εστάλη από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ στις Ενώσεις όλης της χώρας, αναστέλλονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ (επίσημοι και φιλικοί αγώνες) μέχρι νεωτέρας και επιτρέπονται μόνο προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στα τοπικά πρωταθλήματα (ΕΠΣ) των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Α’ επιτήρησης (“κίτρινο”) επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ στις ΕΠΣ των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Β’ αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) επιτρέπεται η ατομική άσκηση χωρίς προπονητή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News