Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Τα δεδομένα για την Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Τα δεδομένα για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινάει απόψε...

Το  ελληνικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη αρχίζει σήμερα Τετάρτη (21/10). Ο Ολυμπιακός (κόντρα στην Μαρσέιγ), ο ΠΑΟΚ (κόντρα στην Ομόνοια) και ηΑΕΚ (κόντρα στην Μπράγκα) ξεκινούν τις προσπάθειές τους σε Champions League και Europa League.

Εκτός από την δική τους «μάχη» όμως θα δίνουν ταυτόχρονα και την «μάχη» για την Ελλάδα. Μία «μάχη» την οποία την... πήγαμε καλά στα προκριματικά, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα δύσκολα όμως «πριμοδοτούνται» και καλύτερα από την UEFA.

Για κάθε νίκη που θα κάνουν οι ομάδες μας στους ομίλους (δεν έχει σημασία αν είναι ChampionsLeague ή Europa League) θα παίρνουν για το Club Ranking 2.000 βαθμούς και θα δίνουν στην Ελλάδα 400 βαθμούς. Η κάθε ισοπαλία θα τους δίνει 1.000 βαθμούς και 200 στην Ελλάδα. Τους διπλάσιους δηλαδή από όσους παίρναμε στα προκριματικά.

Εχοντας αυτό ως δεδομένο και κοιτώντας την 15η Κύπρο και την 14η Δανία (χώρες που κυνηγάμε για να πάρουμε πίσω το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο) μπορούμε να ξέρουμε τι θα ψάχνουμε από τις ομάδες μας στα επόμενα ματς.

Αυτή την στιγμή απέχουμε 3.525 βαθμούς από την Κύπρο και 3.900 βαθμούς από την Δανία. Από την 15η θέση δηλαδή απέχουμε 9 νίκες (ή 7 νίκες και 4 ισοπαλίες ή 6 νίκες και 6 ισοπαλίες κτλ) με την προϋπόθεση ότι η Κύπρος δεν θα πάρει βαθμό από την Ομόνοια. Για την 14η θέση θα χρειαστούμε 10 νίκες (ή 9 νίκες και 2 ισοπαλίες ή 8 νίκες και 4 ισοπαλίες κτλ) με την Μίντιλαντ να μην παίρνει βαθμό για τη Δανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News