Κίνηση-ματ από ΟΦΗ: Συμφωνία με τον έμπειρο μέσο, Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν!  

Ποδόσφαιρο
Κίνηση-ματ από ΟΦΗ: Συμφωνία με τον έμπειρο μέσο, Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 33χρονος μέσος έρχεται στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο

Μεταγραφή από το πάνω… ράφι για τον ΟΦΗ, που έχει έρθει σε συμφωνία με τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν.

Ο 33χρονος μέσος, 14 φορές διεθνής με την Ολλανδία στο παρελθόν, έρχεται το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, προκειμένου να «τελειώσει» και τυπικά η απόκτηση του.

Οι διοικούντες τον ΟΦΗ κινήθηκαν αθόρυβα στην υπόθεση Ντε Γκουζμάν, ο οποίος έχει «πλούσια» εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία).

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Φέγενορντ και ακολούθησαν Μαγιόρκα, Βιγιαρεάλ, Σουόνσι, Νάπολι, Κάρπι, Κιέβο Βερόνα και Φρανκφούρτη.

Ο πολύπειρος μέσος έχει συνολικά στην επαγγελματική του πορεία, 423 συμμετοχές, 62 γκολ και 62 ασίστ, αγωνιζόμενος πέρα από τα εγχώρια πρωταθλήματα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα είχε συνολικά με τη Φέγενορντ 129 ματς και 26 γκολ, στην Ισπανία με Βιγιαρεάλ και Μαγιόρκα 63 συμμετοχές και 6 τέρματα, στην Αγγλία με τη Σουόνσι 93 παιχνίδια και 15 γκολ, στην Ιταλία με Νάπολι, Βερόνακαι Κάρπι 70 συμμετοχές και 10 γκολ.

Στον τελευταίο «σταθμό» της καριέρας του, την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης είχε την τελευταία 3ετία, 52 συμμετοχές και 3 τέρματα.

Με τη γερμανική ομάδα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 27 Ιουνίου, στο νικηφόρο 3-2 επί της Πάντερμπορν, όπου είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Επίσης, με την Άϊτραχτ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας την σεζόν 2017-18, ενώ στην καριέρα του έχει άλλα τρία τρόπαια. Το Κύπελλο Ολλανδίας με τη Φέγενορντ το 2008, το Λιγκ Καπ Αγγλίας με τη Σουόνσι το 2013 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Νάπολι την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Με την Εθνική Ολλανδίας έχει 14 διεθνείς συμμετοχές, όπου αποκορύφωμα ήταν η παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, όπου έφτασε με τους «Οράνιε» στον μικρό τελικό της διοργάνωσης (αγωνίστηκε σε 4 ματς).

Όπως γίνεται αντιληπτό, από την καριέρα του Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του ΟΦΗ. Ένας μέσος που αγωνίζεται κυρίως στον κεντρικό άξονα και «πατάει» πολύ στην αντίπαλη περιοχή, όπως δείχνουν και οι αριθμοί του στο σκοράρισμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News