default-image

Κοπάνα, μπάλα και αφιλότιμο…

Ποδόσφαιρο
Κοπάνα, μπάλα και αφιλότιμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασύμμετρη συρραφή σχολίων από τον κόσμο του ποδοσφαίρου - Για τα μάτια του Μπόλονι στο «ναό»

-Επιτέλους πήγαν το θέμα των άδειων κερκίδων και των φιλάθλων στον Χαρδαλιά. Η πίεση συχνά φέρνει αποτελέσματα κύριε Μπουτσικάρη, πριν μας πάρουν από κάτω... οι αλεπούδες. Ο Πουρσανίδης επιμένει εδώ και μήνες... Για να δούμε η μελέτη που παρουσιάστηκε στη θεσμική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (εξ ου και η παρουσία στελεχών των εταιριών ηλεκτρονικής διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva),  θα δώσει το πάσο;

-Προβληματική η διαδικασία (όροι και προϋποθέσεις) της αναγγελθείσας συνέντευξης Κλάντεμπεργκ για τα θέματα διαιτησίας, από την ΕΠΟ. Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει… (Τι άλλο θα δούμε στη νέα εποχή!). Η Δημοκρατία υμνείται από τον Εγγλέζο, σαν από έναν ύμνο στην Αποικιοκρατία. Η μισή ντροπή, όμως, δική μας, τα θέλουμε και τα παθαίνουμε σε πολλούς τομείς.

-Σωθήκαμε! Παρατάθηκε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 23 Νοεμβρίου, η παρουσία του ειδικού εμπειρογνώμονα των FIFA-UEFA σε θέματα ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ και του πρώην επικεφαλής της «επιτροπής παρακολούθησης», Χέρμπερτ Χούμπελ. Η απόφαση ανήκει στις FIFA-UEFA, (Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποχωρήσουν στο τέλος του περασμένου Ιουλίου, οπότε επρόκειτο να λήξει η «διεθνής επιτροπεία».)

-Το γιατί συνδέεται συχνά το «πονηρούλικο» με ενέργειες ποδοσφαιρικών ομάδων, ας το ψάξουν να το βρουν οι αρμόδιοί του. Οι καταγγελίες πάντως από τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ιωάννου είναι σοβαρές: «Κάποιοι πήγαν να ξεγελάσουν τα (επιδημιολογικά) μέτρα, για παράδειγμα ποδοσφαιρικές ομάδες…»

-Πάντα μαγνητίζουν οι συγκριτικοί αριθμοί Μέσι και Ρονάλντο. Όπως και το ότι ο Μέσι έχει από δύο φορές περισσότερα γκολ στο Champions League εναντίον αγγλικών ομάδων από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, συμπεριλαμβανομένου και του Ρονάλντο (17-12). Ο λόγος ωστόσο «γκολ ανά παιχνίδι» έναντι της ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ είναι χαμηλότερος (0,76 έναντι 0,70)

-Η Γιουβέντους δεν το βάζει κάτω για το θέμα των «χαμένων» πρωταθλημάτων στο περίφημο σκάνδαλο "Calciopoli". Θέλει πίσω τα δύο πρωταθλήματα που στερήθηκε λόγω του σκανδάλου και συνεχίζει να διεκδικεί τους τίτλους  που της αφαιρέθηκαν για τις σεζόν 2004/05 και 2005/06.  «Προσφύγαμε πρόσφατα κατά της απόφασης των οργάνων αθλητικής δικαιοσύνης και της Coni. Οποιαδήποτε προσπάθεια για την απόκτηση της αλλαγής των τίτλων πρωταθλήματος θα γίνει σίγουρα από τον σύλλογο» αναφέρεται από την επίσημη Γιουβέντους.

-Στους… συνωμοσιολόγους του κορωνοϊού είναι και η αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο (εικονιζόμενη στην κεντρική φωτογραφία). Απλά για την ιστορία (όχι για διάδοση) και επειδή εκεί δεν έχουν Χαρδαλιά, το μήνυμά της στο «Instagram»: «Αν ο Κριστιάνο πρέπει να ξυπνήσει όλο τον κόσμο, τότε είναι προφήτης σταλμένος από τον Θεό. Ευχαριστώ! Πιστεύω πως χιλιάδες κόσμου πίστεψε στην πανδημία, στα τεστ και στα μέτρα που λήφθηκαν. Ανάμεσά τους κι εγώ. Όμως είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχω δει από τότε που γεννήθηκα. Πλέον σήμερα σηκώνομαι να χειροκροτήσω στη φράση: “Αρκετά να είμαστε μαριονέτες σε αυτόν τον κόσμο”. Παρακαλώ, ανοίξτε τα μάτια σας».

ΟΦΗ: Για… τα μάτια του Μπόλονι, ο Παναθηναϊκός Από τεστ σε τεστ κορωνοϊού θα περνάει ο Λάζλο Μπόλονι μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, με αφετηρία τη Γαλλία και μια ενδιάμεση στάση σε άλλη χώρα. Θα ταράξουν τον Ρουμάνο προπονητή στα πρωτόκολλα!

Θα μείνει και λίγο σε καραντίνα, έτσι δεν είναι; Το ότι τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ θα τον κοουτσάρει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (φωτό) μέχρι πρότινος προπονητής της κ-19 και νυν υπηρεσιακός, δεν αλλάζει κάτι στη γνωστή ανύψωση ψυχολογίας ομάδας με νέο προπονητή.

Στο μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού θα είναι τα μάτια του Ρουμάνου τεχνικού. ΟΦΗ έτσι κι αλλιώς απαιτείται να έχει τη μάξιμουμ συγκέντρωση στο δύσκολο ματς, για να ξεπεράσει και τις αναγκαστικές απουσίες του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News