Εθνική ομάδα: Άνετα 2-0 την Μολδαβία και κορυφή στον όμιλο

Ποδόσφαιρο
Εθνική ομάδα: Άνετα 2-0 την Μολδαβία και κορυφή στον όμιλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζί με την Σλοβενία στο… ρετιρέ της βαθμολογίας

Χωρίς να… ιδρώσει, η Εθνική μας ομάδα ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας για το Nations League.

Μάνταλος και Μπακασέτας πέτυχαν τα γκολ της "γαλανόλευκης", ενώ οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες.

Στο… ρετιρέ της βαθμολογίας η «γαλανόλευκη» μαζί με τη Σλοβενία, που νίκησε 0-1 το Κόσοβο.

Η Εθνική στην προσπάθειά της να παίξει γρήγορα και να μην μπλέξει, μπήκε με ταχύτητα στο ματς και με την παρουσία του Γιαννούλη ως έξτρα παίκτη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έριξε το βάρος κυρίως από αυτή την πλευρά. Στο 12’ ο Μπακασέτας εξαπέλυσε το σουτ που με δυσκολία απομάκρυνε την μπάλα μετά την αναπήδησή της. Αμέσως μετά ο Ζέκα τάισε μέσα στην περιοχή τον Μπακασέτα, που χωρίς να έχει καλή ισορροπία και πέφτοντας έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μούντρακ απομάκρυνε. 

Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο, η Εθνική μας αναγκάστηκε να ρίξει το τέμπο της, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά σφάλματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, λόγω των βιαστικών επιλογών των μέσων. Μοναδική καλή στιγμή στο διάστημα μετά το 15ο λεπτό, ήταν μια από τις λίγες σωστές ενέργειες του Μάνταλου, που πέρασε κάθετα την μπάλα στον Παυλίδη, αλλά η γρήγορη έξοδος του Ναμάσκο απέτρεψε το γκολ για την Εθνική μας ομάδα. 

Κι ενώ όλα έδειχναν πως πάμε για ένα στείρο πρώτο μέρος, η έμπνευση του Κουρμπέλη, να παίξει με σκαφτή μπαλιά στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους, έδωσε την ευκαιρία στον Παυλίδη να φύγει στην πλάτη της άμυνας και να κερδίσει το πέναλτι και την αποβολή από τον Ποσμάκ. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας που με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για να δώσει προβάδισμα στην Εθνική μας με 1-0.

Με τον αέρα του 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Εθνική μας ομάδα βγήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με υπομονή και ωριμότητα έψαξε το δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 50’. Μια εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα για τον Μάνταλο, που έβαλε μπροστά την μπάλα με το στήθος και με ωραίο σκαστό αριστερό σουτ, καθάρισε ουσιαστικά το ματς για το 2-0 και το δεύτερο σερί τρίποντο. Τα πόδια των διεθνών μας μετά το δεύτερο γκολ λύθηκαν, οπότε άρχισαν να βγαίνουν και πιο συχνά φάσεις, με δεδομένο και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 54’ το φάουλ του Μπακασέτα, μπλόκαρε ο Ναμάσκο, με τον πρώην πορτιέρε του Λεβαδειακού να μπλοκάρει και με το πλασέ του Παυλίδη στο 60’. 

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ, στο 70ο λεπτό πέρασε τον Φορτούνη αντί του Μάνταλου, για να τον περάσει πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Ρότα αντικατέστησε τον Χατζηδιάκο. Στο 72’ το ωραίο γύρισμα του Γιαννούλη, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Λημνιός. Στο 77’ από την ωραία εναλλαγή Πέλκα, Φορτούνη, ο τελευταίος έστρωσε στον Μπακασέτα, αλλά ο Ναμάσκο απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 85’ νέα ευκαιρία του Φορτούνη από πάσα του Φούντα, με τον Ναμάσκο, να αποκρούει δύσκολα. Στο 88’ δίχως λόγο και αιτία ο Ρότα θα κάνει ένα ανόητο πέναλτι πάνω στον Ράπτσουκ. Ο Βλαχοδήμος όμως νίκησε τον Μιλιντσεάνου και δεν επέτρεψε στους Μολδαβούς να σκοράρουν. Στο 90+1’ το σουτ του Φορτούνη θα προσκρούσει στο δεξί δοκάρι του Ναμάσκο, για να μείνει το 2-0. Το ίδιο συνέβη και στο 90+3΄όταν ο άσος του Ολυμπιακού, από το σημείο του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Μολδαβών.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (70’ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (76’ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (70’ Φορτούνης), Παυλίδης (83’ Φούντας).

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Άρμας, Ποσμάκ, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66’ Μαραντίσι), Καϊμάκοφ (46’Επουρεάνου), Ιονίτσα (76’ Ράκου), Νικολαέσκου (58’ Μιλιντσεάνου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News