Θα πιέσουν για να έχουν κόσμο οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη;

Ποδόσφαιρο
Θα πιέσουν για να έχουν κόσμο οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέδρες με κόσμο θέλουν να αγωνιστούν λοιπόν οι 32 ομάδες του φετινού Champions League, ανάμεσά στις οποίες και ο Ολυμπιακός.

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα ευρωπαϊκά ματς των ομίλων τόσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όσο και στο Europa League. Μια εξέλιξη που αφορά άμεσα και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και ενδεχομένως τα γήπεδα ανοίξουν κατά 30% της συνολικής χωρητικότητάς τους.

Ανάμεσα σε όσα εξήγγειλε η διοργανώτρια αρχή, βασικός παράγοντας για την επιστροφή του κόσμου είναι τα τοπικά μέτρα που έχει λάβει κάθε χώρα, συνεπώς τον τελικό λόγο στην εκ νέου είσοδο του κόσμου στα ματς θα έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Για τους Ερυθρόλευκους, αυτό σημαίνει πως αν Αγγλία, Πορτογαλία και Γαλλία συναινέσουν ως τα τέλη Δεκεμβρίου στη μαζική επιστροφή οπαδών, τότε θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ αντίστοιχα μπροστά σε κοινό περίπου 18-20 χιλιάδων. Το ίδιο ποσοστό για το «Γ. Καραϊσκάκης» αναλογεί σε περίπου 9.000.

Σημειώνεται ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί από τα προσεχή ματς των εθνικών ομάδων για το Nations League, ενώ σε κάθε διοργάνωση δεν θα επιτρέπεται η παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Και ερχόμαστε εμείς και λέμε; Πότε και ποια απόφαση θα ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση; Και το γράφουμε αυτό γιατί και στο μπάσκετ και το Champions League που ολοκληρώθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ προσπάθησε όσο μπορούσε να γίνουν τα παιχνίδια με μια (έστω) μικρή παρουσία φιλάθλων.

Μάλιστα υπήρχαν πιθανότητες μέχρι και τις τελευταίες μέρες να περάσει το αίτημά της και να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα αλλά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Βέβαια υπάρχει και η λογική ότι ο κίνδυνος από την πανδημία είναι μεγαλύτερος σε κλειστούς χώρους σε σχέση με ανοικτούς (αν και στο ΟΑΚΑ έμπαινες μόνο με αρνητικό test COVID) και από αυτή την άποψη μπορούμε να περιμένουμε κάτι να αλλάξει και στην Ελλάδα.

Μένει να δούμε αν στις αμέσως επόμενες μέρες η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός πιέσουν για να έχουν κόσμο στα γήπεδά τους. Και μην ξεχνάμε πως ειδικά η Ένωση που παίζει στο ΟΑΚΑ μπορεί να φιλοξενήσει και τους περισσότερους φιλάθλους με ασφάλεια λόγω της χωρητικότητας του Σταδίου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News