Ποδόσφαιρο

Άλλοι για το συμφέρον τους, άλλοι για τα οφέλη του συνόλου

Η μιζέρια, ένας αιώνας δρόμος από την ευημερία. Ιστορίες ποδοσφαίρου βγαλμένες από ταινίες του παλιού καλού σινεμά... Αμείλικτες συγκρίσεις σε μια παρτίδα πόκερ

 «Αχώνευτη» θα παραμείνει για πολύ καιρό η ενέργεια της νότιας πλευράς της ΕΠΟ για την υπόθεση του Παγκρητίου για τον Τελικό του UEFA Conference Cup, γνωρίζοντας τις αντιρρήσεις και της UEFA. Ο Γραμμένος πάντως της βόρειας, δεν συμφώνησε και μειοψήφισε…

-Δες το κοντράστ μεταξύ «ξιπασμένων» και «προηγμένων»:

Ισπανία και Πορτογαλία θέλουν να φιλοξενήσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και η LaLiga είναι πρόθυμη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF). Θα προσφέρει όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη και τα πλεονεκτήματα της διεθνούς δομής της, με παρουσία σε 84 χώρες, καθώς και συμφωνίες με 45 άλλα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η LaLiga επιμένει ότι «παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων» (αντιστοιχία Superleague-ΕΠΟ), θα προσφέρει τη «σταθερή και σαφή» υποστήριξή της τόσο στην ισπανική κυβέρνηση όσο και στην RFEF για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους.

Η διοργάνωση εκδήλωσης όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα δώσει οικονομική ώθηση στο εγχώριο ποδόσφαιρο και η LaLiga είναι πρόθυμη να προσφέρει την υποστήριξή της για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου. Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει μια θετική αλλαγή στη σχέση μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη επανεκλογή του Λουίς Ρουμπιάλες ως προέδρου της RFEF. Αυτά εκεί. Εδώ;

-Ο προβληματισμός είναι βάσιμος, άσχετα με το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Τι σόι εκλογές είναι αυτές σε μια δημοκρατική χώρα, όταν είναι πασίγνωστο ότι οι ψήφοι των εκλεκτόρων από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις είναι «καπαρωμένες», αρκετές με μεθόδους που μπορεί κανείς να δεις στις παλιές κινηματογραφικές ταινίες του Αλ Πατσίνο ή του Μάρλο Μπράντο.

-Οι αναδείξεις των περισσοτέρων διοικήσεων της Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας, θυμίζουν χαρτοπαικτική λέσχη με σημαδεμένες τράπουλες που παραπέμπουν ξανά στο παλιό καλό σινεμά και το «Κεντρί» με τον Πολ Νιούμαν. (Όπως θα έλεγαν και στο χωριό μας, «ξα τους»).

-Απειροελάχιστη έως ανύπαρκτη είναι η πιθανότητα να κάνει κίνηση η ΕΠΟ στη FIFA για κυβερνητικές παρεμβάσεις, την ώρα που οι μεγάλες βλέψεις στην Ευρώπη είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ και όχι μόνο του Ολυμπιακού. Η μεταβολή από τις 9 Οκτωβρίου στις 23 Νοεμβρίου για τις εκλογές, ήταν μοναδική επιλογή, χωρίς κανέναν κραδασμό.

-Όσο πληθαίνουν οι ελληνικές ομάδες που έχουν δικαίωμα να οραματίζονται μέσα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι ελπίδες να γίνει κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πέρασμα του ΠΑΟΚ, το χάρηκαν όλοι οι φίλαθλοι που έχουν καθαρά μάτια και αγαπούν το ποδόσφαιρο.

- Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση προστασίας της από την αλλαγή ημερομηνίας (αναμενόμενο), αλλά είναι άγνωστο αν πράξει το ίδιο, σε σχέση με την Πολιτείαα, εφόσον προκύψει θέμα εκλογικού συστήματος…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια