Νίκη… γιατρικό: Διπλό για τον Άρη στο Βόλο με 0-1

Ποδόσφαιρο
Νίκη… γιατρικό: Διπλό για τον Άρη στο Βόλο με 0-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Άκης Μάντζιος, που αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Κοβαλίβκα και πήρε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 0-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε νωρίς σχετικά, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 16ο λεπτό.

Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, όταν εκμεταλλεύτηκε τη συνθήκη να βρεθεί στο ένας εναντίον ενός κόντρα στον... βαρύ Μπαριέντος και να αναγκάσει τον μέσο του Βόλου να τον μαρκάρει άτσαλα.

Το γρήγορο τέρμα και τα βαριά πόδια από το δύσκολο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα, οδήγησαν τον Τόλη Τερζή στην επιλογή να αφήσει την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους και να διαχειριστεί με ψυχραιμία και οξυδέρκεια το παιχνίδι, του οποίου τον ρυθμό τελικά ήλεγξε καθ’ όλη τη διάρκεια, κλείνοντας τους διαδρόμους και αδρανοποιώντας την ομάδα του Βόλου.

Η μοναδική σοβαρή φάση της συνέχειας ήταν αυτή του 70ού λεπτού, όταν ο νεοεισελθών Μάνος δεν κατάφερε να κάνει το 0-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσει την περιοχή του Άρη, ο Άνχελ Λόπεθ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, περνώντας τον Γέντρισεκ αντί του αμυντικού μέσου Ρίενστρα, όμως και πάλι, ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει μακρυά από την περιοχή του τους Θεσσαλούς, με μία μοναδική εξαίρεση...

Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, η ηρεμία όλου του ενενηνταλέπτου διαταράχθηκε, όταν ο Νίκο Μαρτίνες κατάφερε να βγάλει όμορφη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τέκιο να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Το τέρμα, ωστόσο, ακυρώθηκε μέσω VAR, από τον έλεγχο του οποίου προέκυψε ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός γραμμής πριν τη σέντρα του Μαρτίνες.

Έτσι, το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Άρη να κάνει το 2/2 και να φτάνει τους έξι βαθμούς στη σεζόν, ενώ τον Βόλο να απογοητεύει, μετά τη νίκη της πρεμιέρας στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News