Ποδόσφαιρο

Ουρά στα σκέλια ή σοφή οπισθοχώρηση από την ΕΠΟ η μετάθεση των εκλογών για τις 23 Νοεμβρίου;

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά αναφορικά με την αλλαγή που έκανε η ΕΠΟ στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Κάποιοι έγραψαν οτι η ΕΠΟ έβαλε την ουρά στα σκέλια, κάποιοι μίλησαν για άτακτη οπισθοχώρηση, κάποιοι άλλοι για κωλοτούμπα της ΕΠΟ, αλλά για αυτούς που ξέρουν, απλά η ΕΠΟ έκανε μία σοφή κίνηση.

Λέμε ότι έκανε μία σοφή κίνηση γιατί στην αντίθετη περίπτωση που επέμενε και έκανε τις εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης θα τις έβγαζε άκυρες και το λόγο φυσικά στη συνέχεια θα είχαν τα πολιτικά δικαστήρια. Κι αυτό επειδή οι εκλογές θα ήταν κόντρα στο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (17 Σεπτεμβρίου στη Βουλη), με δεδομένη και την μεγάλη κόντρα που υποβόσκει μεταξύ υφυπουργού και ΕΠΟ αλλά και των τριών εκ των τεσσάρων μεγάλων (Μελισσανίδης - Σαββίδης - Αλαφούζος) που σήμερα φέρεται να έχουν προβλήματα με τον Λευτέρη Αυγενάκη και ταυτόχρονα να στηρίζουν την διοίκηση της ΕΠΟ. 
Άρα η ΕΠΟ για ποιο λόγο να επιμείνει αφού δεν χάνει τίποτα (πέραν του γοήτρου) με αυτήν την μετάθεση στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, απεναντίας νομιμοποιεί και ισχυροποιεί με αυτόν τον τρόπο τις εκλογές της.
Να υπενθυμίσουμε οτι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε και μετέθεσε τις αρχαιρεσίες για τις 23 Νοεμβρίου, βάσει και του νέου Αθλητικού νόμου ο οποίος επιβάλλει στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών να γίνουν το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου του 2021.
Η ΕΠΟ ως γνωστόν είχε ορίσει τις αρχαιρεσίες αρχικά για τις 9 Οκτωβρίου μία απόφαση που την έφερνε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υφυπουργό αθλητισμού και που όμως η FIFA με την UEFA είχαν πάρει το μέρος της ΕΠΟ υπερασπιζόμενες το αυτοδιοίκητο και εμμέσως πλην σαφώς απειλώντας ακόμα και με κυρώσεις (Grexit) το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια