Το "λιοντάρι" της Κρήτης αφήνει πίσω του φίλους και μια μεγάλη αθλήτρια...

Ποδόσφαιρο
Το "λιοντάρι" της Κρήτης αφήνει πίσω του φίλους και μια μεγάλη αθλήτρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αντίο" στον Νίκο Γιαλαμά και με άρωμα Σερρών...

Σε μια μέρα δύσκολη με όσα ακούγαμε και βλέπαμε να γίνονται στη χώρα μας αλλά και την Κρήτη, ήρθε το απόγευμα μια είδηση που μας πάγωσε!

Στα 49 του ο Νίκος Γιαλαμάς, ένα παιδί που αγάπησε όλη η αθλητική Κρήτη, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι αφού η καρδιά του... δεν μπόρεσε να αποκρούσει στη δύσκολη στιγμή. Ο ίδιος με τις αποκρούσεις του είχε συμμετοχή σε μια μεγάλη βραδιά του ΟΦΗ, τη βραδιά που με το γκολ του Κουτσουπιά (το 1997) η κρητική ομάδα έβγαινε μέσω ΟΑΚΑ στην Ευρώπη κι άφηνε εκτός τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και φωτιές άναβαν πίσω του αλλά αυτός εκεί, με ψυχραιμία κάτω από τα δοκάρια! Πολλοί πήγαν να τον αγκαλιάσουν πρώτο εκείνο το βράδυ γιατί ήταν πάντα από τα αγαπημένα παιδιά. Και ο Νίκος άφησε πίσω του μόνο φίλους και μια κόρη μεγάλη αθλητρια για την οποία θα χαμογελάει και στον παράδεισο! Ας διαβάσετε πως τον έκανε περήφανο:

Πριν δύο χρόνια ο Νίκος Γιαλαμάς είχε δακρύσει με τη χαρά της κόρης του βλέποντας τους κόπους της να δικαιώνονται. Ήταν 15 Οκτωβρίου του 2018 όταν η μόλις 14 ετών πρωταθλήτρια του Ωρίωνα Κρύστη Γιαλαμά μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη αθλητική χρονιά, γεμάτη διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο, αν και κορασίδα, κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα Γυναικών!

Η νεαρή πρωταθλήτρια κλήθηκε να λάβει μέρος στο καμπ προετοιμασίας με στόχο την πρόκριση της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που έχουν μετατεθεί για το επόμενο καλοκαίρι.

Δύο μήνες πριν, η αθλήτρια του Ωρίωνα, συμμετέχοντας με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Μεσογειακό Κύπελλο Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης που διοργανώθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας, κατέκτησε στο σόλο το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση.

Μέσα στο 2019 η κόρη του Νίκου Γιαλαμά έδειξε πως είναι πραγματικά μεγάλη αθλήτρια: Ήταν 10 Μαίου όταν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (Champions Cup) της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης που διοργανώνει η LEN στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με την Εθνική και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού, μετά από την εκτέλεση ενός εντυπωσιακού προγράμματος.

Την ομάδα, που βαθμολογήθηκε με 84,7804 β., αποτελούσαν οι: Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Αναστασία Κουτσελίνη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Βιολέτα Ζουζούνη.

Η ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα με την Κρίστυ να "ζωγραφίζει" στο νερό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικο δύο μέρες μετά. Με προπονήτριες τις Μαρία Θηβαίου και Ναταλία Τσερνέτσκα. Ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή η μικρή Κρίστυ περνάει δύσκολες ώρες και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τον πόνο της μικρότερο.

Πρέπει όμως να συνεχίσει να κάνει τον πατέρα της υπερήφανο εκεί ψηλά. Και αυτός θα βλέπει και της στέλνει δύναμη, όπως το έκανε πάντα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε ολόκληρη την οικογένεια. Στην οικογένεια του "λιονταριού" της Κρήτης, όπως τον "βάφτισαν" στο πανό της φωτογραφίας οι φίλοι του Πανσερραϊκού όταν ο αείμνηστος Νικόλας έδινε τον καλύτερο του εαυτό και για την ομάδα της ανατολικής Μακεδονίας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News