Α1 ΕΠΣΗ: Αιτήματα για στοχευμένη στήριξη λόγω κορωνοϊού και προειδοποίηση... αποχώρησης

Ποδόσφαιρο
Α1 ΕΠΣΗ: Αιτήματα για στοχευμένη στήριξη λόγω κορωνοϊού και προειδοποίηση... αποχώρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τη συμμετοχή 10 ομάδων έγινε χθες

Την απόφαση να κινηθούν με ενότητα και μια κοινή γραμμή, αποφάσισαν 10 σωματεία της Α1 ΕΠΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν ζωτικής σημασίας ενίσχυση από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα, με κοινή ανακοίνωση ζητούν έμπρακτη στήριξη και τονίζεται, ότι αν αυτό δεν συμβεί είναι η αμφίβολη η παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν στοχευμένες συναντήσεις, ενώ συγκεκριμένα είναι τα αιτήματα τους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν ΑΕ Κατσαμπά, Ανθεστίων, Γόρτυς, ΠΑΝΟΜ, Μοίρες, ΟΦΑ, ΠΑΟ Κρουσώνα, Ρωμανός, Τριτωνία και ΑΟΤ Τυμπακίου και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κοινή σύσκεψη των ομάδων της Α1 ΕΠΣ Ηρακλείου με αφορμή το αδιέξοδο που έχει περιέλθει το τοπικό ποδόσφαιρο και του αβέβαιου μέλλοντος που προδιαγράφεται λόγω της πανδημίας COVID-19.

Όλες οι ομάδες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους λόγω των νέων πρωτοκόλλων λειτουργίας που πρέπει να ακολουθηθούν, το υψηλό κόστος αυτών και την μακρά και δυσλειτουργική προετοιμασία των ομάδων μας. Με αυτά τα δεδομένα ανησυχία προκαλεί και η οικονομικής δυσχέρειας που έχει περιέλθει το σύνολο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκε οι ομάδες μας να διεκδικήσουν από το σύνολο της πολιτείας:

1.Δωρεάν διαιτησίες για όλο το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 το κόστος του οποίου να καλυφθεί από το σύνολο της πολιτείας.

2.Δωρεάν ιατρική κάλυψη στους αγώνες μας.

3.Δωρεάν κάλυψη των εξόδων για την πραγματοποίηση των τεστ για τον COVID-19 στους αθλητές μας.

4.Δωρεάν πραγματοποίηση συχνών απολυμάνσεων σε όλους τους αθλητικούς χώρους με την φροντίδα της Περιφέρειας.

Για την διεκδίκηση και την εφαρμογή των παραπάνω συστάθηκε πενταμελής επιτροπή από τις ομάδες η οποία θα κοστολογήσει ακριβώς τα αιτήματα μας και θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία της Περιφέρειας και στη συνέχεια με τους άλλους φορείς της πολιτείας.

Σκοπός και μοναδικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η εξασφάλιση της μαζικής άθλησης των νέων μας και η αλληλεγγύη μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων. Καμία ομάδα δεν πρέπει να νιώθει μόνη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Ζητάμε από το σύνολο της πολιτείας άμεση βοήθεια σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι και η ίδια συμμετοχή μας στις διοργανώσεις της ΕΠΣΗ καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News