Ποδόσφαιρο

Κρητικός ο Ευρωπαίος "γυρολόγος" πρόεδρος και επενδυτής!

Δραστηριότητες του Μάνθου Πουλινάκη σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία και πλέον και στο Λουξεμβούργο

Τι κι αν διετέλεσε πρόεδρος στη μεγαλύτερη ομάδα του νησιού μας; Τι κι αν κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣΗ (Ηρόδοτος); Τελικά την αξία του δεν την αναγνώρισε κανείς...

Έτσι, ο πρόεδρος, εξ Ηρακλείου καταγόμενος, ενώ έμεινε μετεξεταστέος ως πρόεδρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό θέσης επενδυτή, αλλά και προέδρου-γυρολόγου στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο.

Μέχρι χθες λέγαμε ότι χάνουμε τους μεγαλύτερους Έλληνες επιστήμονες που φεύγουν για το εξωτερικό. Από αύριο πλέον θα μπορούμε με σιγουριά να λέμε ότι χάνουμε και τους Έλληνες προέδρους και επενδυτές που φεύγουν για άλλες χώρες. Με τον Ηρόδοτο να μετράει τότε τις "πληγές" του μετά τη φυγή του, και τον ΟΦΗ να διαλύεται λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισής του επί των ημερών του, ο πρόεδρος δεν έβαλε στοπ στα όνειρά του.

Ελλάδα

Ο Μάνθος Πουλινάκης, περί ου ο λόγος, διετέλεσε πρόεδρος του Ηροδότου και της ΠΑΕ ΟΦΗ. Γνωστή η πορεία του και η περιπέτεια όλων των ομάδων που υπηρέτησε. Χρέη, πτωχεύσεις λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του, χρέη της περιόδου του σε ποδοσφαιριστές, προσφυγές, αγωγές, δικαστήρια κ.λπ.

Είναι πιθανόν χρέη ιδίως σε ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη να γίνουν διεκδικήσιμα από τις νυν διοικήσεις, σύμφωνα με κανονισμούς της UEFA (βλέπε Άρης κ.λπ.).

Βέλγιο

Η ιστορία του εξωτερικού ξεκινάει στις αρχές του 2018, όταν ο Έλληνας ποδοσφαιρικός παράγοντας εμφανίστηκε σαν υποψήφιος επενδυτής στον πρόεδρο της βελγικής Χαμ, Bart Steukers, τάζοντάς του ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει και να βοηθήσει το σωματείο, που αγωνίζεται στις χαμηλές κατηγορίες του Βελγίου.

Σύντομα όλα πήγαν στραβά, ο ίδιος ο πρόεδρος της βελγικής Χαμ ανακοίνωσε την παραίτησή του με αφορμή το "ναυάγιο" των υποσχέσεων και προβλημάτων, ενώ ο Έλληνας παράγοντας έβαλε πλώρη για άλλα ευρωπαϊκά προεδρεία.

Γράφει βελγικό site: «Μετά από μια ταραχώδη συνάντηση, το Δ.Σ. της VW Hamme αποφάσισε να σταματήσει να συνεργάζεται με τον Έλληνα επενδυτή Manthos Poulinakis. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ταραχώδης κατάσταση στη Hamme και ο σύλλογος αντιμετώπισε έντονα προβλήματα. Ιστορίες απλήρωτων λογαριασμών και μια σειρά από επτά συνεχόμενες ήττες οδήγησαν σε αναταραχή σε όλο το κλαμπ...». 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180314_03409344Ιταλία

Αυτή τη φορά, την 25η/9/2018, ο Κρητικός επενδυτής ανακαλύπτει τη FC Rieti, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Ιταλία! Δεν είχαν περάσει έξι μήνες από το φιάσκο του Βελγίου, και ο επιμένων πρόεδρος, σύμφωνα και με τις συμβουλές εμπορικού συνεργάτη, κάνει άλμα στην καριέρα του και πάει Ιταλία.

Γράφει ιταλικό site με δηλώσεις του Κρητικού προέδρου, κατά τη σύναψη της συμφωνίας: «Δεν είμαι εδώ για προβολή, δεν είμαι εδώ για να κάνω business στην πόλη. O λόγος που είμαι εδώ είναι επειδή όλοι πρέπει να εργαστούμε για το καλύτερο της ομάδας. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μας και αυτή τη στιγμή η FC Rieti είναι το μεγάλο πάθος μου...».

«Θέλω να μιλήσω στους ανθρώπους της Rieti για το έργο μου και τη φιλοσοφία μου. Θέλω μια ομάδα όπου οι παίκτες παίζουν με την καρδιά και το πάθος για τη φανέλα που φορούν. Για να γίνει αυτό, απαιτείται ο καθένας που εργάζεται στην ομάδα, από τον εργάτη της αποθήκης έως τον γραμματέα, να δώσουν το 100%. Έχω καλή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντήσαμε στο κλαμπ δεν είχαν εργαστεί σε επαγγελματικό σύλλογο».

Μάλιστα, υπόσχεται και επενδύσεις λέγοντας: «Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο προπόνησης, την ομάδα».

https://www.rietinvetrina.it/fc-rieti-presidente-poulinakis-sono-qui-per-il-bene-della-squadra/

Δεν περνάνε δύο μήνες και εμφανίζονται προβλήματα και στην Ιταλία. Σύντομα οι οικονομικές καταγγελίες σε βάρος του και της ομάδα της Rieti, λόγω τεράστιων οφειλών, τον αναγκάζουν να φύγει και να ψάξει αλλού σταθμό στην προεδρική του καριέρα...

Γράφει ιταλικό site: «...έρχεται μια νέα παραπομπή για την FC Rieti και τον πρώην ιδιοκτήτη Manthos Poulinakis. Η FIGC δημοσίευσε σήμερα ένα δελτίο Τύπου με την παραπομπή του συλλόγου και του Έλληνα, "επειδή παραβίασε τα καθήκοντα της πίστης, της βεβαιότητας και της ορθότητας, επειδή δεν είχε πληρώσει, έως τις 16 Οκτωβρίου 2018 - γράφει το FIGC - τις αποζημιώσεις που οφείλονται για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018 σε διάφορα μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες που ασχολούνται με τον αθλητικό τομέα. H Rieti διακινδυνεύει με αφαίρεση πόντων".

Με λίγα λόγια: οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση και από λογαριασμό διαφορετικό από αυτόν που προορίζεται γι' αυτή τη δραστηριότητα. Ένα πραγματικό χάος».

http://www.rietilife.com/2018/12/17/stipendi-pagati-ritardo-poulinakis-un-altro-deferimento-rieti/

Λουξεμβούργο

Μετά την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ιταλία, ο επενδυτής πλέον βρίσκεται στο Λουξεμβούργο! Στις 18 Ιουλίου 2020 και "μετά βαΐων και κλάδων", η Ζενές Ες - ομάδα Α' κατηγορίας Λουξεμβούργου - ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, με φωτογραφίες κ.λπ., γράφοντας ότι «o Μάνθος Πουλινάκης, ο νέος πρόεδρος, και ο Πάνος Κατσαΐτης, διευθύνων σύμβουλος, ανακοίνωσαν πρόσφατα το όραμά τους για το μέλλον, που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

- Η ομάδα, όπου είναι σημαντικό να ανέβει το επίπεδο του παιχνιδιού. Χρειάζεται προσθήκη 3 έως 5 παικτών.

- Η υποδομή. Αυτό το εκπαιδευτικό συγκρότημα είναι εξαιρετικό, η συνολική αύξηση της άνεσης με το City of Esch στο Stade de la Frontière.

- Ο οργανισμός, που θα βελτιστοποιηθεί σε όλους τους τομείς, τα αθλήματα και τα εξωσχολικά.

- Η ιστορία του συλλόγου. Προκειμένου να αξιοποιηθεί η αξία του συλλόγου, θεωρείται η απόκτηση ενός κλαμπ με μικρό μουσείο.

https://www.jeunesse-esch.lu/news/les-4-grands-piliers-de-la-jeunesse-21889/

Οι δηλώσεις στο RTL

Γίνονται μάλιστα επίσημα δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι RTL και το site του γράφει: «Ο 41χρονος Μάνθος Πουλινάκης εξελέγη διάδοχος του Jean-Cazzaro στη Γ.Σ. Και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την επιχείρηση για τον νέο πρόεδρο είναι ο Πάνος Κατσαΐτης. Ο Πουλινάκης είχε ήδη ασχοληθεί με το διεθνές ποδόσφαιρο και τους συλλόγους, αλλά μόνο για λίγο κάθε φορά. Όσον αφορά στη σύνθεση της πρώτης ομάδας, οι Έλληνες έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα: "Θα θέλαμε ένα καλό μείγμα, αλλά σε αριθμούς θα θέλαμε το 30% των παικτών από τη δική μας ακαδημία και επίσης θέλουμε το 30% των παικτών μας να παίξουν στην εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου, γιατί είναι σημαντικό για εμάς ως νέους να έχουμε παίκτες από την εθνική ομάδα"».

https://www.rtl.lu/sport/news/a/1552163.html

Άλλο site του Λουξεμβούργου γράφει: «Η ιδιοκτησία της ομάδας πέρασε στο ελληνικό ντουέτο Μάνθος Πουλινάκης-Πάνος Κατσαΐτης, που είναι ήδη αξιωματούχος στον OΦΗ Crète (D1 Greek)».

«Ο αντιπρόεδρος Πάνος Κατσαΐτης, ονομαζόμενος "διευθύνων σύμβουλος", θα παρουσιάσει το νέο έργο, ενώ ο πρόεδρος Πουλινάκης, που κωλύεται από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θα παρίσταται λιγότερο τακτικά. Το όραμά τους βασίζεται σε μερικά σημεία: αύξηση του αθλητικού επιπέδου της ομάδας με την απόκτηση τριών παικτών, τον εκσυγχρονισμό του Stage of the Frontier, και τη δημιουργία ενός house club και ενός μουσείου της ιστορίας του συλλόγου».

http://mental.lu/2020/07/21/jeunesse-esch-entre-dans-une-nouvelle-ere/

Κάποιος θα μπορούσε να πει «Α, ρε Ελλαδάρα, παντού είσαι!!»

Πρώην ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις ομάδες που διετέλεσε πρόεδρος ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος και να καταλάβουν πώς ένας παράγοντας με χρεωμένο τον ΑΦΜ του (ασφαλιστικά κ.λπ.) εξαιτίας της ενασχόλησής του με τα ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα και με τόσα υπέρογκα χρέη των ομάδων του σε πρώην αθλητές του, βρίσκει ακόμα τον τρόπο ώστε να κάνει τον επενδυτή και πρόεδρο, και μάλιστα εκτός της χώρας μας!

Πληροφορίες μας λένε ότι αναδεικνύει, κυκλοφορεί και χρησιμοποιεί και τον τίτλο του ιδιοκτήτη οκτώ με δέκα μέσων ενημέρωσης με sites, ραδιόφωνα κ.λπ. τύπου Μπερλουσκόνι, με στόχο να αποδείξει τη δήθεν τεράστια επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω πρόσωπο υποστηρίζεται άκριτα από σημαίνον πολιτικό πρόσωπο, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω πολιτικού συμφέροντος, είτε για άλλους λόγους. Όπως και να έχει, σύντομα το πολιτικό πρόσωπο λόγω της θέσης του (λόγω αντικειμένου τέτοιων δραστηριοτήτων) θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Την ίδια στιγμή, εδώ ο επενδυτής-πρόεδρος προσπαθεί να επηρεάσει εμμέσως πράγματα και καταστάσεις στη μεγάλη ομάδα του νησιού μας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υπηρέτησαν Μέσα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό!

Και μια απορία γι' αυτό το χόμπι (αν είναι χόμπι...): Δε χρειάζεται και χρήμα; Εμείς δε γνωρίζουμε αν υπάρχει.

Δεν ξέρουμε όμως και αν το Λουξεμβούργο είναι ένας φορολογικός και στοιχηματικός παράδεισος, αλλά, όπως φαίνεται, είναι σίγουρα ένας παράδεισος για φιλόδοξους προέδρους ή επενδυτές, που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν το χόμπι τους ή και τις δουλειές τους πραγματικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ ο επενδυτής-πρόεδρος διαθέτει εδώ κάποια μικρά ΜΜΕ (sites-radio), δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά ή δημοσιοποίηση σε αυτά γι' αυτές του τις παραγοντικές δραστηριότητες. Ενώ θα έπρεπε να διαλαλεί την ευρωπαϊκή του πορεία και δραστηριότητα, αντιθέτως τηρεί απόλυτη σιγή ιχθύος, τόσο αυτός όσο και οι όποιοι συνεργάτες του. Κάποιος αν μπορεί ας το εξηγήσει αυτό...

Όσον αφορά τα παραπάνω, όλα αποκαλύπτονται με αποδείξεις και στοιχεία και αρκεί να ασχοληθεί κανείς. Η δε δημοσιότητά τους μόνο καλό μπορεί να κάνει μέσα σ' αυτόν τον άθλιο κόσμο του ποδοσφαίρου.

Για να γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι τι κάνουν οι δήθεν ή μη παράγοντες, που εκμεταλλεύονται το άμοιρο ποδόσφαιρο προκειμένου να προβληθούν ή και να επιβιώσουν.

Η UEFA άραγε γνωρίζει τέτοιες πρακτικές στον χώρο ευθύνης της; Και αν γνωρίζει, τι κάνει για να τις αποτρέψει;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια