Ποδόσφαιρο

Super League2-Football League: Θέλουν δύο κατηγορίες και τη νέα περίοδο

Οι εισηγήσεις της διοργανώτριας αρχής στην ΕΠΟ...

Την εισήγηση να παραμείνουν τα δύο πρωταθλήματα, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ όπως ήταν, με16 ομάδες τη νέα περίοδο (2020-21) αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή. 

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για την ενοποίηση των δύο κατηγοριών με την αυτόματη κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 και ως εκ τούτου τουλάχιστον η δομή των πρωταθλημάτων, η εισήγηση που γίνεται προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είναι να παραμείνει ως έχει. Συγκεκριμένα, 10 ομάδες τάχθηκαν υπέρ και 5 κατά. Επίσης, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για αύξηση των ομάδων της Super League σε 18 και της Super League 2 σε 16.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια