Ποδόσφαιρο

Επιστολή προς ΕΠΟ: Ευθείες βολές Τζώρτζογλου προς Γραμμένο και Αυγενάκη

Η ΕΠΣΗ ζητά να διατηρηθεί η υποψηφιότητα του Παγκρητίου ωστόσο επικρίνει πρόεδρο ΕΠΟ και Υφυπουργό για τους χειρισμούς τους

Την διατήρηση της υποψηφιότητας του Παγκρητίου Σταδίου για την διοργάνωση του UEFA Europa Conference League Finals 2022-2023 ζητά με επιστολή της προς την ΕΠΟ η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Ωστόσο δεν λείπουν οι επικριτικές αναφορές προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τους χειρισμούς τους γύρω από αυτό το ζήτημα.

Η επιστολή της ΕΠΣΗ αναφέρει:

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο
Μέλη Ε.Ε ΕΠΟ
Εκτελεστικό Γραμματέα ΕΠΟ Αλέξη Δέδε 

Κοινοποίηση

Περιφέρεια Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη
Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη
Δήμο Ηρακλείου 
Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε..                                                                                            Ηράκλειο 25 Ιουλίου 2020
Αγαπητά μέλη της Ε.Ε

Με τα συναισθήματα της απορίας, να μας κατακλύζουν, παρακολουθούμε μήνες τώρα τις δράσεις της ΕΠΟ αλλά και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετικά με την δημιουργία του φακέλου διεκδίκησης του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 για την πόλη του Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο.  
Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την πόλη μας, αποκλειστικά αρμόδιος ποδοσφαιρικός φορέας του νομού, είναι η ΕΠΣ Ηρακλείου, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι καταστατικές διατάξεις των FIFA, UEFA και ΕΠΟ.
Ουδέποτε κληθήκαμε, ουδέποτε μας ενημερώσατε, τόσο η ΕΠΟ, όσο και το Υφυπουργείο…

Όχι μόνο δεν ζήτησε τη βοήθεια μας, αλλά απέκλεισε και την παρουσία μας στις επαναλαμβανόμενες συνεδριάσεις που έκαναν για το θέμα αυτό, παρά το γεγονός ότι το ζητούσαμε με αλλεπάλληλες επιστολές και προσωπικές μας επαφές.
Περιέργως παρακάμψατε την ΕΠΣ Ηρακλείου, και εσείς και το Υφυπουργείο, γνωρίζοντας ότι η Ένωσή μας από το Φεβρουάριο του 2014  έχει υποβάλει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και την Ε.Ε. της ομοσπονδίας, φάκελο που διαβιβάστηκε στις διεθνείς συνομοσπονδίες  UEFA και FIFA, όπου και ζητούσαμε την ανάληψη ποδοσφαιρικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου και κύρους για την πόλη του Ηρακλείου.
Γνωρίζετε για τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις προσωπικές επαφές του προέδρου μας Νίκου Τζώρτζογλου, τον Οκτώβριο του 2019 και τις επισκέψεις του στα γραφεία των διεθνών συνομοσπονδιών των UEFA και FIFA στην Ελβετία, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αίτημα της διεκδίκησης του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Τότε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε από τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ότι το αίτημά μας θα μπορούσε να γίνει δεκτό. 
Ως ένωση, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την πόλη του Ηρακλείου και για το νησί μας, δεν μας ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις και ο επικοινωνιακός χαρακτήρας, αλλά η ουσία και η επίτευξη του αρχικού μας στόχου, ώστε αυτή η μεγάλη και διεθνούς κύρους διοργάνωση να γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Πράγματι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις, παραλείψεις, αντιξοότητες (λόγω της πανδημίας COVID-19), και όχι μόνο.
Η διεκδίκηση όμως της διοργάνωσης του UEFA Europa Conference League Final 2022 –2023 δεν είναι απλά μια ιδέα της ΕΠΣΗ Ηρακλείου, είναι μια προσπάθεια χρόνων, όχι μόνο από τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας, αλλά και από τον κάθε Κρητικό φίλαθλο ξεχωριστά που δηλώνει πάντα το παρόν με την κόσμια και φίλαθλη συμπεριφορά του, σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί μας..
Αυτή η αθλητική γιορτή ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου και στο Παγκρήτιο Στάδιο, εφόσον φυσικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς λειτουργήσουν συλλογικά, με υπευθυνότητα και ζήλο. 

Μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε, με εξαίρεση τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου το τελευταίο χρόνο και διαφόρων φορέων της πόλης (Ένωση ξενοδόχων Ηρακλείου, Ένωσης τουριστικών πρακτόρων, Αστυνομίας και ΠΑΕ ΟΦΗ).
Η ΕΠΣ Ηρακλείου σας παρακαλεί και σας προσκαλεί τις επόμενες μέρες να έρθουν στο Ηράκλειο στελέχη της ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να εξακριβώσουν την πρόοδο των εργασιών του Παγκρητίου Σταδίου καθώς και τα πλεονεκτήματα της πόλης μας. πλεονεκτήματα που η UEFA θέτει ως προαπαιτούμενα για τις υποψηφιότητες του Europa Conference League Finals...

 

Νίκος Τζώρτζογλου

Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια