Γιώργος Γιακουμάκης: «Ο ΟΦΗ είναι σαν μια καλή ξένη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Ποδόσφαιρο
Γιώργος Γιακουμάκης: «Ο ΟΦΗ είναι σαν μια καλή ξένη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ικανοποίηση του κρητικού επιθετικού από την Πολωνία, η μειωμένη οψιόν με την ΑΕΚ και οι προτάσεις για την επόμενη μέρα. Η Γκόρνικ θέλει να τον κάνει δικό της με δικαιώματα μεταπώλησης... Εν μέσω προτάσεων ο Γιακουμάκης

 Η εμπειρία του στην Ekstraklasa της Πολωνίας με τη φανέλα της πάλαι ποτέ κραταιής Γκόρνικ, του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, από το πρωτάθλημα, τη νοοτροπία των παραγόντων και των φιλάθλων.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε χτες στο Ηράκλειο, μετά τον εξάμηνο δανεισμό του από την ΑΕΚ, νοσταλγώντας τη παραδοσιακή γεύση από ένα ελληνικό σουβλάκι! Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στον «Κούρο» (φωτογραφία), συνοδευόμενος από την αγαπημένη του, τον πατέρα του και τον μικρό αδελφό του που προσπαθεί να τον φτάσει με τη φανέλα του Κεραυνού!

Εκεί τους συναντήσαμε, με τις πρώτες συζητήσεις τους για την επόμενη μέρα στην καριέρα του. Θα είναι στην Ελλάδα, ξανά στην Πολωνία αλλά σε ανώτερη ομάδα, θα είναι σε σύλλογο άλλης ομάδας του εξωτερικού; Προτάσεις υπάρχουν. Η ρήτρα που τον δεσμεύει με την ΑΕΚ μειώθηκε κατά 40% περίπου και αυτό διευκολύνει περισσότερο.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν κρύβει την ικανοποίησή του από την εμπειρία της Πολωνίας. «Συνάντησα μια πολύ καλή νοοτροπία και ανθρώπους που με σήκωσαν πολύ ψηλά ψυχολογικά. Οι εκδηλώσεις των φιλάθλων έδειξαν απλόχερα την αποδοχή τους. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στους αγώνες που αγωνίσθηκα» (13 παιχνίδια, 3 τέρματα και 1 ασίστ), έλεγε. Φάνηκε άλλωστε από την επιθυμία της Πολωνικής ομάδας να ανανεώσει τον δανεισμό του από την ΑΕΚ μαζί με τον Βασιλαντωνόπουλο προτείνοντας να τους κρατήσει με αντάλλαγμα ποσοστά μεταπώλησης. Η ΑΕΚ το σκέπτεται θετικά αλλά η πορεία του Γιακουμάκη μπορεί να κριθεί από την χαμηλότερη ρήτρα που τον δεσμεύει να κινηθεί ελέυεθρα.

«Μας φέρθηκαν πολύ καλά σε όλα  και στα οικονομικά το διάστημα της καραντίνας, όπου εκεί ήταν ακόμη πιο αυστηρή από την Ελλάδα. Σαν δικτατορία… αλλά το ξεπεράσαμε», σχολίαζε.

Για τον ΟΦΗ… μέλι: «Τον έχω δει σχεδόν σε όλα τα ματς. Παίζει ποδόσφαιρο. Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει και για το παρόν και το μέλλον. Είναι σαν να βλέπεις μια πολύ καλή ξένη ομάδα να συμμετάσχει στο ελληνικό πρωτάθλημα»! Υπερθεματίζοντας και αναλυτικά, έχοντας ζήσει από μέσα τον τρόπο δουλειάς…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News