«Ευτυχώς, υπάρχουν ο ΟΦΗ και οι άνθρωποι του»

Ποδόσφαιρο
«Ευτυχώς, υπάρχουν ο ΟΦΗ και οι άνθρωποι του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη εξαιρετική ανάρτηση του Νίκου Τζώρτζογλου για το φως και το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Σφηνάκια» που… κλονίζουν την ισορροπία

-«Ευτυχώς, υπάρχει και ο ΟΦΗ... Ποδοσφαιρικός πολιτισμός από ΟΦΗ με pasillo. Σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον ομιχλώδες, με βασικά στοιχεία να το αποτελούν η βία, τα στημένα, οι εμπρηστικές δηλώσεις, η τοξικότητα, η παντελής έλλειψη ποδοσφαιρικού πολιτισμού, και αθλητικής παιδείας, η έλλειψη ανθρώπων που θα εμπνεύσουν, θα προτείνουν λύσεις, θα φέρουν νέες ιδέες νέο αέρα σε αυτό το ζοφερό πεδίο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς υπάρχει σήμερα ο ΟΦΗ και οι άνθρωποί του. Όπως διαχρονικά υπάρχει ο Εργοτέλης. Είμαι πολύ υπερήφανος και για τις δύο ομάδες μου...»

-Άλλο ένα εξαιρετικό κείμενο, το παραπάνω, που ανάρτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-Οι αντιλήψεις μερίδας φανατικών οπαδών τρίτων ομάδων για το «πασίγιο» του ΟΦΗ στον πρωταθλητή της Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακό, είναι από… κλειστές έως οπισθοδρομικές. Ας το ξανασκεφτούν. Άλλο οι μάσκες του κορωνοϊού, άλλο οι παρωπίδες του φανατισμού…

-Ότι φέρεται να τα είπαν πριν το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ με τις "ληγμένες κάρτες"  Σαββίδης-Μελισσανίδης με επικοινωνία και με τον Αλαφούζο, αλλάζει την προβληματική των εξελίξεων στο μέσο μυαλό των φιλάθλων για τις εξελίξεις που ακολούθησαν γύρο από τη μη ένσταση... Πολύ περισσότερο ότι ο έλεγχος υποδείχθηκε από πληροφορημένη πηγή της Ομοσπονδίας, μέσα Δημητριάδη.

-Όπου δεν υπάρχει ισορροπία, οι παρενέργειες είναι περισσότερες και ακραίες, φτάνοντας συχνά μπροστά σε αδιέξοδα. Το αυτό συμβαίνει και στην ΕΠΟ, που έφτασε στο σημείο να "αδειάσει" παντελώς από μέλη στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας.

-Έτσι η ΕΕ της ΕΠΟ είναι αναγκασμένη να συγκαλέσει (νέα) έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την εκλογή νέων μελών της Εφέσεων, διαδικασία που απαιτεί διάστημα 15 ημερών.

-"Φρικαλέο" να έχουν παραιτηθεί τέσσερις από τους πέντε αναπληρωματικούς, που εξελέγησαν μόλις στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 30η Ιουνίου μετά τα τακτικά μέλη. Στην πράξη, όλα αυτά δείχνουν ότι η απόφαση για τον ΠΑΟΚ στο θέμα της πολυιδιοκτησίας, που θα εξετασθεί εκ νέου, όπως έκρινε το CAS, από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θα προκύψει την επόμενη σεζόν.

-Το ίδιο ακραίο φαινόμενο υπάρχει και από τις υπολογιστικές κινήσεις των «φατριών» (κάπως έτσι τους αντιστοιχεί η λέξη) για τις εκλογές της Ομοσπονδίας. (Αναμένοντας το νόμο, που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος έχει πει ότι οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, παρότι λόγω της πανδημίας δεν έγιναν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες).

-Αν αυτά τα φαινόμενα δεν είναι φαινόμενα ανωμαλίας, τι άλλο μπορεί να είναι;

-Κερασάκι στην τούρτα: Τα συνολικά σκορ κατακτήσεων τροπαίων δείχνει ότι το χάσμα διευρύνεται ανάμεσα στους δύο ισπανικούς γίγαντες του ποδοσφαίρου Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: La Liga 34-26, Champions League 13-5. Copa Del Rey 19-30.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News