default-image

FIFA - IFAB: Οριστική η συνέχεια των πέντε αλλαγών

Ποδόσφαιρο
FIFA - IFAB: Οριστική η συνέχεια των πέντε αλλαγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεταβαλόμενος αντίκυπος του COVID-19 στο ποδόσφαιρο υποβάλλει στις διεθνείς αρχές διαρκή επανεξέταση

Η FIFA ανακοίνωσε μετά τη συνάντησή της  IFAB επιβεβαιώνει ότι ο κανονισμός για πέντε αλλαγές στα παιχνίδια θα επεκταθεί στην περίοδο 2020-21 ενώ τόνισε ότι «ο μεταβαλλόμενος αντίκτυπος της πανδημίας στο ποδόσφαιρο θα υπόκειται σε συνεχή επανεξέταση για να διασφαλιστεί ότι θα ληφθούν στο μέλλον κατάλληλες ενέργειες σε σχέση με αυτήν την προσωρινή τροποποίηση».

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο το θεωρεί απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η προστασία των παικτών.

Αλλά η απόφαση για την επόμενη σεζόν, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια κάθε διοργανωτή, διότι έχει επικριθεί ότι ευνοεί μεγαλύτερες ομάδες, οι οποίες τείνουν να έχουν ισχυρότερες ομάδες και περισσότερες επιλογές από έναν διευρυμένο πάγκο αναπληρωματικών.

Παράδειγμα η Premier League που το ψήφισε για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν, αλλά γνώρισε την άρνηση από την Άστον Βίλα, την Μπόρνμουθ, τη Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ και την Γουέστ Χαμ.

Ο κανονισμός των 5 αλλαγών θα παραμείνει ως έχει (κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να διακόψει τρεις φορές την αναμέτρηση για να κάνει τις αλλαγές της), με τις αλλαγές στο ημίχρονο να μην λογίζονται σε αυτές τις τρεις διακοπές.

Η αλλαγή κανονισμού κρίθηκε επιτυχημένη από την FIFΑ και δεν αποκλείεται το μέτρο να ισχύσει και μετά το 2021 και να μονιμοποιηθεί μία αλλαγή που όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά έμοιαζε επαναστατική.

-Τα περισσότερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν την αγωνιστική περίοδο 2020-21 στα μέσα Σεπτεμβρίου, κάτι που θα σημαίνει πολύ μικρότερη προ-σεζόν και περικομμένη σεζόν. Η φάση των ομίλων του Champions League θα ξεκινήσει σχεδόν ένα μήνα αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, και θα γίνει σε έξι συνεχόμενες εβδομάδες, γεγονός που μειώνει το χώρο του ημερολογίου για εγχώριες διοργανώσεις

-Η FIFA έχει ήδη δώσει στην UEFA δύο επιπλέον διεθνείς ημερομηνίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες εθνικές πρόκειται να παίξουν οκτώ αγώνες στα δύο διαλείμματα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα περικομμένο εγχώριο ημερολόγιο που δεν μπορεί να τελειώσει αργότερα από το συνηθισμένο πριν από το προγραμματισμένο Euro 2020 και το Copa America το επόμενο καλοκαίρι, θα ασκήσει πρόσθετη πίεση στις απαιτήσεις των ελίτ παικτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News