Γιάννης Βαρβεράκης: Πείσμα, θέληση και λαμπρό μέλλον!

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Βαρβεράκης: Πείσμα, θέληση και λαμπρό μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει να επικεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα αυτό το καλοκαίρι

Από τις περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που αξίζουν ιδιαίτερη μνεία για την πορεία τους τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του Γιάννη Βαρβεράκη, ο οποίος έχει καταφέρει αυτό το καλοκαίρι να επικεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα!

Όχι άδικα όμως γιατί με οδηγό το πείσμα και την θέλησή του και ασφαλώς την στήριξη της οικογένειάς του, έχει καταφέρει να θεωρείται ένα από τα top ταλέντα της ηλικίας του.

Η περσινή σεζόν ήταν για τον «Βάρβε» ορόσημο, με την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΗ με την Δόξα Ηρακλείου να είναι άκρως εντυπωσιακή. Παίζοντας ως μεσοεπιθετικός, είτε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είτε ως εξτρέμ, διακρίθηκε με την υψηλού επιπέδου τεχνική του και την ποδοσφαιρική του αντίληψη, σκόραρε συχνά, έδωσε ασίστ, δημιούργησε ωραίες φάσεις. Με λίγα λόγια… πρόσφερε θέαμα και ήταν από τα νέα παιδιά που χαιρόσουν να τον βλέπεις να αγωνίζεται.

Είχε προηγηθεί βέβαια το καλοκαίρι του 2019 μια εξέλιξη που όσο τον στεναχώρησε, άλλο τόσο τον πείσμωσε για την ποδοσφαιρική του πορεία, καθώς ήταν μεταξύ των παιδιών που δεν συνέχισαν στις ομάδες υποδομής του ΟΦΗ, εκεί όπου αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια ενώ την περίοδο 2018-19 έπαιξε με την Κ15 στο πρωτάθλημα της Super League.

Έτσι μετά τον ΟΦΗ επέστρεψε ουσιαστικά σε ένα περιβάλλον που τον είχε αναθρέψει ποδοσφαιρικά, ως μέλος της Ακαδημίας του Λίντο στα παιδικά του χρόνια! Άλλωστε έχει να το λέει ότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι προπονητές του Λίντο αποτέλεσαν τους δασκάλους του, δίπλα σε εκείνους μυήθηκε στα μυστικά της μπάλας και η ευγνωμοσύνη του είναι απεριόριστη (στη φωτογραφία σε παιδική ηλικία στο Λίντο).

Έτσι λοιπόν την περσινή περίοδο (2019-20) δεν συνάντησε το παραμικρό ζήτημα εγκλιματισμού σε ένα γνώριμο περιβάλλον, με την Δόξα να τον αγκαλιάζει αλλά κι εκείνος να δουλεύει και να βελτιώνεται καθημερινά. Το εντυπωσιακό πρώτο μισό της σεζόν του έδωσε τον Ιανουάριο το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα του Λίντο και την Α2 ΕΠΣΗ, όπου ωστόσο ο κορωνοϊός διέκοψε απρόσμενα την νέα αυτή προοπτική.

Ακόμα όμως και τις μέρες της καραντίνας, ο Γιάννης Βαρβεράκης δεν σταμάτησε ούτε μέρα να προπονείται και να γυμνάζεται, έχοντας κάνει συνείδηση ότι μέσα από τους καθημερινούς του κόπους, θα μπορέσει να βγει κερδισμένος στο μέλλον. Και είναι αποφασισμένος αυτό το καλοκαίρι να κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά!

Ήδη έβγαλε μάτια στο προπονητικό Camp της Δαμάστας, με τους πρωταθλητές Ηρακλείου να τον τοποθετούν πολύ ψηλά στη λίστα τους ενώ κι άλλη ομάδα της Γ’ Εθνικής έχει δείξει ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Βέβαια ανοιχτή πάντα είναι για εκείνον η ζεστή αγκαλιά του Λίντο για να αγωνιστεί στην Α2 ΕΠΣΗ τη νέα σεζόν.

Ο «Βάρβε» ωστόσο δεν σταματά να δουλεύει και σύντομα θα απαντηθεί το ερώτημα για την απόφαση που θα πάρει για την ποδοσφαιρική του πορεία, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και κάποια θετική έκπληξη που θα προκαλέσει αίσθηση για το μέλλον του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News