Γιάννης Πετράκης: «Ο Γιώργος θα γίνει καλύτερος από εμένα»

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Πετράκης: «Ο Γιώργος θα γίνει καλύτερος από εμένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι πιο φρέσκο μυαλό, έχει πιο καθαρές ιδέες. Η αφετηρία του στην ηλικία που είναι σε σχέση με μένα είναι πολύ καλύτερη όσον αφορά τις γνώσεις»

Ο Γιάννης Πετράκης που καθοδηγεί πλέον τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, με τον γιο του Γιώργο στον πάγκο της Λαμίας, γράφουν ιστορία στο ποδόσφαιρο αποτελώντας το μοναδικό δίδυμο, πατέρα και γιου, στην ιστορία που έχει κοουτσάρει ομάδες της Super League 1.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρόκληση που έχει μπροστά το παιδί του, τους ταλαντούχους Έλληνες νεαρούς και το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Αρχικά είπε για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που επηρεάζονται από τον κορωνοϊό: «Νομίζω θα είναι πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα έχουν ρυθμό σε αντίθεση με τους αντιπάλους που δεν θα έχουν συνεχιστεί τα πρωταθλήματά τους».

Ακόμη μίλησε:

Για την συνεργασία με τον πρώην γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη: «Βεβαίως τον ήξερα, ήταν συνεργάτης με τον γιο μου στα Χανιά. Δούλεψε εκεί για δύο χρόνια».

Για τον γιο του: «Αυτό είναι τιμητικό και για μένα και για τον Γιώργο που του δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γιατί είναι παιδί μου και μπορεί να πω καμιά κουβέντα παραπάνω. Το θέμα είναι να το εξελίξει όλο αυτό, δεν είναι εύκολο, γιατί ξέρουμε πως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Η δουλειά η δικιά μας είναι δύσκολη, αλλά αυτό που δίνει αξία στην αξία σου είναι ο χρόνος. Το ζητούμενο είναι να βελτιώνεσαι, γιατί οι δυσκολίες θα έρθουν κάποια στιγμή, δεν μπορεί κάποιος να κερδίζει συνέχεια. Για μένα πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό και μέσα από την καθημερινότητα να κοιτάξουμε θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για την εξέλιξη που πιστεύει ότι θα έχει ο γιος του: «Νομίζω ότι θα γίνει καλύτερος από εμένα σε όλα. Τα νέα παιδιά πάντα είναι ένα βήμα μπροστά από την γενιά μας. Είναι πιο φρέσκο μυαλό, έχει πιο καθαρές ιδέες. Η αφετηρία του στην ηλικία που είναι σε σχέση με μένα είναι πολύ καλύτερη όσον αφορά τις γνώσεις».

Για τη μάχη του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τους νεαρούς: «Νομίζω είναι ανοιχτό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Σε τέτοια ματς δεν θέλω να τοποθετούμε γιατί κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο Τζόλης, την συμμετοχή των νεαρών την αξιολογώ πάντα θετικά. Υπάρχουν αρκετά παιδιά με ταλέντο, ο Τσιμίκας, ο Γιαννούλης, ο Λημνιός, ο Χατζηγιοβάννης. Και ο Λάμπρου έχει προδιαγραφές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News