Σούπερ ματς: Η Λάρισα νικήτρια στο ντέρμπι, 3-1 τον Βόλο

Ποδόσφαιρο
Σούπερ ματς: Η Λάρισα νικήτρια στο ντέρμπι, 3-1 τον Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις αποβολές και ένα χαμένο πέναλτι στο θεσσαλικό ντέρμπι

Το ντέρμπι της Θεσσαλίας ανάμεσα στη Λάρισα και τον Βόλο, βρήκε νικήτρια την πρώτη με 3-1, σε ένα ματς που ήταν από τα καλύτερα της σεζόν.

Τέσσερα γκολ στο πέναλτι, τρεις αποβολές και ένα χαμένο πέναλτι και ρυθμός, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.  

H αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Βόλο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Φεράρι μετά από ωραία συνεργασία με τον Τσαούση, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ, τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Μάρκοβιτς που τον ανέτρεψε, με τον Αριστομένη Κουτσιαύτη να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάντζης, που έστειλε την μπάλα πάνω στον Κρίστινσον, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μαξ πήρε το ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, έστειλε την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.

Ότι δεν κατάφεραν ο Μάντζης και ο Μαξ στο 8ο λεπτό, το πέτυχε ο Τσοκάνης στο 15ο λεπτό, καθώς μετά από τρομερή συνεργασία των παικτών του Βόλου σε πολύ γρήγορη κόντρα επίθεση, ο Μαξ έκανε την κάθετη στον Γκουαροτσένα και αυτός την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα στον Τσοκάνη, ο οποίος με προβολή σκόραρε σε κενή εστία.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει τρομερό ρυθμό και μετά το γκολ του Βόλου, με την ΑΕΛ να απειλεί για πρώτη φορά την εστία του Μελίσσα, με τον Τόρζε στο 18ο λεπτό να εκτελεί απευθείας φάουλ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να επέμβει εντυπωσιακά απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

H ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης και στο 39ο λεπτό χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσα, όμως ο Γκαζάλ αστόχησε σε κεφαλιά που επιχείρησε ένα μέτρο έξω από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Μελίσσα.

Οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν στο 44ο λεπτό, όταν ο Γκαζάλ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουτσιαύτη, αφήνοντας την ΑΕΛ με δέκα παίκτες, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η... τάξη αποκαταστάθηκε με τον Οικονόμου να κάνει χέρι μέσα στην περιοχή, αντικρίζοντας με την σειρά του δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης που έδειξε και το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γκάμπριελ Τόρζε, που έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μελίσσα ισοφαρίζοντας για την ΑΕΛ σε 1-1, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες, σε ένα ημίχρονο γεμάτο φάσεις και έντονες συγκινήσεις με δύο αποβολές και δύο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει την ολική ανατροπή χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Σετσέροβιτς στο 52' όμως ο Μελίσσας με εντυπωσιακό τρόπο απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 67' οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν ξανά, αφού ο Λύρατζης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουτσιαύτη, αφήνοντας τον Βόλο με εννιά παίκτες.

Μετά την αποβολή του Λύρατζη η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και πίεσε για το γκολ της ανατροπής, με τον Τόρζε στο 82' να λυτρώνει του «βυσσινί», αφού με τρομερή ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μελίσσα βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση.

Στο 85' ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού ο Μουνίθ έκανε φανταστική ντρίμπλα, πέρασε τον Κρίστινσον αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ζίζιτς! Το κερασάκι στην τούρτα για την ΑΕΛ ήρθε στο 93' αφού ο Ασούμπρε με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μπούστος που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News