default-image

Χαρά για την κούπα του «δικού μας» Γκατούζο!

Ποδόσφαιρο
Χαρά για την κούπα του «δικού μας» Γκατούζο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ που ουσιαστικά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα και η Νάπολι του Γκατούζο, όχι η Νάπολι του Σάρι...

Τον χαρήκαμε αυτόν τον τίτλο της Νάπολι στο πρόσωπο του Τζενάρο Γκατούζο. Πέραν του ότι δίκαια κέρδισε το κύπελλο από τη Γιουβέντους, πολλοί εδώ στην Κρήτη, το ένιωσαν σαν κάτι πολύ δικό τους, νιώθοντας την ψυχή που έβγαζαν ο «Ρίνο» και η ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και στις εκτελέσεις των πέναλτι.

 Ο Τζενάρο Γκατούζο υπήρξε ένα κομμάτι στην ιστορία του ΟΦΗ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο και για τον ίδιο, ο ΟΦΗ ήταν βασικό σκαλοπάτι για την ανέλιξη της προπονητικής του αυτοπεποίθησης και ουσιαστικά το πρώτο. Ακόμη και να το ξεχάσει, που δεν το ξεχνάει, η ιστορία του θα το γράφει για πάντα: ΟΦΗ.

Και επειδή εδώ στη Μεσόγειο τα συναισθήματα είναι λεπτά, ένας Κρητικός μπορεί να αισθανθεί πόσο σημαντικό σαν βάλσαμο, είναι που το πρώτο τρόπαιο του Γκάτουζο ως προπονητή, ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια της αδερφής του από ασθένεια.

Ναι πολλοί το χαρήκαμε σαν να ήταν δικό μας! Σαν να ήταν μια ομάδα από τις ομάδες μας, αφού νιώθουμε  «δικό μας» τον προπονητή.

Η Νάπολι του Γκατούζο, όχι η Νάπολι του Σάρι. Σε 111 λιγότερα παιχνίδια, ο Γκατούζο έδωσε στη Νάπολι αυτό που δεν μπορούσε ο Σάρι. Και νίκησε τον Σάρι στον τελικό για να το επιτύχει.

-Ο ΟΦΗ μέσα από το ποδοσφαιρικό πνεύμα του σχεδιασμού του, έδειξε στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ και περισσότερο με την ΑΕΚ ότι χρειάζονταν το αντικειμενικό κίνητρο αφού οι θέσεις 4 και 5 δίνουν ακριβώς το ίδιο εν όψει των ευρωπαϊκών συμμετοχών.

-Ο Νέιρα το έψαξε και το βρήκε στις δηλώσεις του λέγοντας ότι ο ΟΦΗ δεν έχει πάρει βαθμό από τον ΠΑΟΚ φέτος (σ.σ.: έχει δεχθεί και πολλά γκολ) και η νίκη επί μιας μεγάλης ομάδας είναι σπουδαία. Καθαρόαιμη αργεντίνικη σκέψη!

-Επετειακή η επικείμενη εκλογή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Λεωνίδα Μπουτσικάρη στην προεδρία της Superleague. Οι «πράσινοι» θα επανέλθουν στα υψηλόβαθμα πόστα του ποδοσφαίρου μετά από δέκα χρόνια και την προεδρία της διοργανώτριας από τον Νικόλα Πατέρα. Ταυτόχρονα 10 χρόνια Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.

-Δεν γίνεται η κορυφαία διοργανώτρια επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας να παίζει με την υγεία των ποδοσφαιριστών. Χωρίς την ασφαλιστική τους κάλυψη δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και μάλιστα σε εποχές πανδημίας. Η ασφαλιστική εταιρία όπως απειλεί σπάει το συμβόλαιο με τη Super League, λόγω υψηλών οφειλών.

-Δείγμα κακομοιριάς όλο αυτό που συνέβη χτες στη διοργανώτρια για την μερική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Τα παιδία παίζει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News