Σίμος: Ο πιο «ανερχόμενος Έλληνας προπονητής» για τον Δώνη

Ποδόσφαιρο
Σίμος: Ο πιο «ανερχόμενος Έλληνας προπονητής» για τον Δώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχει φρέσκες ιδέες και συνοχή σ’ αυτό που προσπαθεί να κάνει». - Θετικό σχόλιο για τον Παπαπαναγή και τον ΟΦΗ – «Σφηνάκια»

Τον Γιώργο Σίμο ονόμασε ο Γιώργος Δώνης ως τον ανερχόμενο Έλληνα προπονητή, μιλώντας στην εκπομπή «Σούπερ Μπάλα» του Mega, επαινώντας και τον συνεργάτη του στον ΟΦΗ Περικλή Παπαπαναγή, ενώ σχολίασε για μια ακόμη φορά την ωραία δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ.

Στο ερώτημα του Αντώνη Καρπετόπουλου, ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, απάντησε: «… ο Μαρίνος Ουζουνίδης αν και δεν δουλεύει στο Πρωτάθλημά μας. Θα έλεγα ανερχόμενο τον Σίμο. Τον είχα ποδοσφαιριστή. Είναι ένα παιδί πνευματικά καλλιεργημένο. Έχει φρέσκες ιδέες και συνοχή σ’ αυτό που προσπαθεί να κάνει. Η συνεργασία με τον Σαμαρά και την ομάδα του ΟΦΗ έχει κάνει καλό. Είναι και ο Παπαπαναγής που έχει ιδέες στο ποδόσφαιρο. Ξένο προπονητή δεν μπορείς να πεις άλλον απ’ τον Μάρτινς».

Μίλησε επίσης για αυτό που είδε από την αναμέτρηση ΟΦΗ-ΑΕΚ για τα πλέι οφ: ««Η ΑΕΚ με το νέο προπονητή είναι σοβαρή ομάδα, οργανωμένη. Είχαν κάνει καλά ματς επιθετικά. Έχουν συνοχή ως ομάδα και είναι δουλεμένοι, γίνεται αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Βλέποντας τις ομάδες ως προπονητές, αντιλαμβανόμαστε ποια ομάδα είναι δουλεμένη και ποια όχι. Πέρα απ’ το αμυντικό κομμάτι έχουν βελτιωθεί σημαντικά επιθετικά. Εντάξει, την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ είχε καλύτερο αντίπαλο (γέλια). Ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα, με άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, ποδόσφαιρο που αρέσει σε όλους. Το θέμα του είναι η ανασταλτική λειτουργία, γιατί δέχεται εύκολα γκολ.».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Δώνης μιλάει τόσο κολακευτικά για τον προπονητή του ΟΦΗ, ενώ είναι γνωστό ότι ο Σίμος μιλά πάντα με σεβασμό για το πρόσωπο του Γιώργου Δώνη. «Σέβομαι πολύ τον Γιώργο Δώνη, είχα την τιμή να τον έχω και προπονητή. Έχει ανοίξει δρόμους για τους Έλληνες προπονητές και τον σέβομαι πάρα πολύ», είχε πει μετά το περυσινό 1-1 του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ».

 Η διαφορά κινήτρου

Ο ΟΦΗ έχει τους δικούς του προσανατολισμούς στα πλέι οφ, βάζοντας μαζί με την στόχευση των αγώνων, βλέψεις στο μέλλον της επόμενης σεζόν. Η έλλειψη βασικού κινήτρου στη διοργάνωση μαζί με το θεμιτό «σκανάρισμα» ποδοσφαιριστών, ίσως στερούν τη δυναμική μιας ομάδας που γράφει ιστορία και γνωρίζει ότι το επιτυχέστερο –κατά δυνατόν- τέλος της αγωνιστικής σεζόν, μπορεί να δώσει πιο γερά τη σκυτάλη στην επόμενη. Ο ΟΦΗ δεν ήταν ο αναμενόμενος με την ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ που κατέβηκε στην Κρήτη, με έντονη τη φλόγα να προσπεράσει βαθμολογικά τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά πάντως αυτή (στο κίνητρο) καθόρισε την έκβαση του αγώνα, αν και κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθούσε αν το δοκάρι του Φιγκεϊρέδο γινόταν γκολ και άναβε τα αίματα στους παίκτες του Σίμου στην επανάληψη. Η διαφορά κινήτρου πάντως χτες (σε αντίθεση με το ματς με τον Άρη), ήταν πολύ εμφανής.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…»

-Πάνε περίπατο οι περιβόητες πρωτοβουλίες (από αυτές που έβαλαν στο ίδιο τραπέζι τους Big-4) για μια λύση κοινής αποδοχής στην ηγεσία της ΕΠΟ και δομικές αλλαγές. Αδυναμία ή έλλειψη ενδιαφέροντος για τα «ελληνικά» από FIFA και UEFA;

-Η αλήθεια είναι ότι οι Ενώσεις που ψηφίζουν είναι –εδώ και τώρα-  στο μπλογκ των «Δικεφάλων». Όπως ήταν…

-Θα δείξει στο χειροκρότημα, πόσο βαρύ είναι το «συνυποσχετικό» με την «ολιστική» μελέτη που περιμένει ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της UEFA... Από το πότε δηλαδή θα γίνουν τελικά οι εκλογές και από αυτό, ποιοι θα ψηφίζουν…

-Απλά πράγματα: Το Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων της ΓΓΑ θα είναι ο εκλογικός κατάλογος για τις εκλογές στις 47 από τις 48 αθλητικές Ομοσπονδίες όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV. Μοναδική εξαίρεση η ΕΠΟ για την οποία δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η εκλογική διαδικασία. (Το πότε, έχει σημασία...)

-Γι’ αυτό και το «τρέχουν». Γι’ αυτό και δεν αποδέχονται τις εύλογες αντιδράσεις σωματείων από την πρώτη μέρα που άνοιξε. Ετοιμότητα! Σχετικό και ποικίλο το ενδιαφέρον της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ αύριο. Περιμένοντας να ακουστεί ξανά η φωνή του Τζώρτζογλου, που έχει «διαβάσει» και ξέρει απέξω κι ανακατωτά φανερά και αθέατα…

-«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»! (Αθάνατος ο Μανώλης Ρασούλης!)

-Δεν... πάει ο ΠΑΟΚ στα ματς των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η απλή σκέψη λέει ότι η χρονιά μπορεί να χρυσώσει το χάπι του, αν πάρει το κύπελλο.

-Η νέα συμμαχία (και οι φερόμενες επιχειρηματικές συνεργασίες) Αλαφούζου – Σαββίδη, είναι το καινούργιο πιόνι πάνω στην σκακιέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όρεξη να έχουμε και θα δούμε πολλά να συμβαίνουν…  Ήδη ο Παναθηναϊκός μετακομίζει σε νέα σύγχρονα γραφεία...

-Φοβερή συγκυρία. Στην επέτειο των 33 χρόνων από τον εθνικό μύθο του1987, ξετυλίγονται βασανιστικά γεγονότα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ:  Όταν η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατατροπώνοντας τη Σοβιετική Ένωση, άνοιξε μαζί ένα μεγάλο κύκλο που βιώσαμε με πολλές χαρές. Τώρα ο κύκλος στενεύει και η τύχη του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες...

 Μέσι είσαι ο ίδιος!

Φανταστική σύνθεση από την εφημερίδα της Αργεντινής «Ole», με αφορμή την ανανεωμένη εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι μετά τον «κορωνοϊό». Ξυρισμένος και με ελαφρώς μακρύτερο μαλλί, θύμισε τον εαυτό του μια δεκαετία πίσω!  Έτσι η εφημερίδα γέμισε το πρωτοσέλιδό της με όλα τα λουκ του σταρ της Μπαρτσελόνα από τότε που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. «Ο Λέο μπορεί ν' αλλάξει την κόμμωσή του, αλλά όχι την επιρροή του στο παιχνίδι, η οποία προσαρμόζεται στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Η μαγεία του παραμένει άθικτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ ο τίτλος είναι: "Είσαι ο ίδιος".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News