Super League 2: «Χλωμό» να τελειώσει η σεζόν και πρόταση για αναδιάρθρωση

Ποδόσφαιρο
Super League 2: «Χλωμό» να τελειώσει η σεζόν και πρόταση για αναδιάρθρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναντήσεις με ΕΠΟ και Υφυπουργείο αθλητισμού

Το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 φαντάζει όλο και πιο δύσκολο, με τη… σκυτάλη να δίνεται στην πρόταση για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Αυτό ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων που είχε σήμερα η αντιπροσωπεία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, αρχικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και μερικές ώρες αργότερα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η Ένωση Super League 2-Football League εκπροσωπήθηκε από επιτροπή, αποτελούμενη από τους Λεωνίδα Λεουτσάκο (πρόεδρο της Ένωσης) και ακόμη τους Γιώργο Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Παναγιώτη Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Αντώνη Ροκάκη (Χανιά), Κωνσταντίνο Κολοκυθά (Λεβαδειακός).

Αρχικά, στην κουβέντα με την Ομοσπονδία, έγινε σαφές ότι υπάρχει αδυναμία να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα. Τόσο οι δύο αγωνιστικές, όσο και τα πλέι-οφ που προβλέπονται από την προκήρυξη. Με δεδομένο ότι η ΕΠΟ έχει δώσει προθεσμία ως τις 2 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της δράσης, όπως τόνισαν οι παρόντες οι ημερομηνίες δε «βγαίνουν».

Έτσι, έθεσαν στο τραπέζι της κουβέντας την πρόταση για αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένο σχεδιασμό. Άνοδο τεσσάρων από την Super League 2 στην Super League 1 και πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά με 18 (Super League 1), 16 (Super League 2) και 14 (Football League) ομάδες αντίστοιχα.

Το κλίμα ήταν θετικό, όμως δεν υπήρξε απάντηση από την πλευρά της ΕΠΟ, ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί και η Super League 1.

Η Πολιτεία με σχετική νομοθετική ρύθμιση, έχει ανάψει το «πράσινο φως» για αναδιαρθρώσεις σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις.

Ακολούθησε βέβαια και η συνάντηση στο Υπουργείο Αθλητισμού, με ίδιο περιεχόμενο συζήτησης. Από την αθλητική ηγεσία επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνει το συντομότερο μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων (ΕΠΟ, Super League 1, Super League 2, Football League, ΕΡΤ και Nova), όπου θα συζητηθεί διεξοδικά η προοπτική αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης της δεύτερης κατηγορίας αναφέρει: «Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου).

Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News