Ποδόσφαιρο

FIFA-UEFA: Παραπέμπουν σε συνάντηση Κυβέρνησης-ΕΠΟ για τις εκλογές στην Ομοσπονδία

Oυσιαστικά η επιστολή είναι εναρμονισμένη με την προ δεκαημέρου δήλωση του επικεφαλής της "επιτροπείας" Χέρμπερτ Χούμπελ...

 FIFA και UEFA έστειλαν στην ΕΠΟ επιστολή σχετικά με το θέμα των εκλογών της ομοσπονδίας και ουσιαστικά παραπέμπουν σε συνάντηση κυβέρνησης – ΕΠΟ για το εκκρεμές ζήτημα.

Η ΕΠΟ ήθελε εξ’ αρχής να γίνουν οι εκλογές της αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, δηλαδή τον Ιούνιο. Λόγω κορονοϊού και της παράτασης της σεζόν, βουλησή της είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος Ιουλίου. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση βάσει του νέου νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, αποφάσισε να ορίσει τις εκλογές όλων των ομοσπονδιών για το φθινόπωρο. Και όλοι περίμεναν την επίσημη θέση της UEFA, η οποία αποτυπώνεται στην επιστολή που έστειλε σήμερα στην ΕΠΟ (ως απάντηση σε σχετική επιστολή που είχε στείλει η ελληνική ομοσπονδία) και στην οποία υπογραμμίζονται τρία σημεία.

1. Ότι εξ’ αρχής βούλησή των FIFA  - UEFA ήταν η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό συνεχίζoυν να υποστηρίζουν ως ιδανική επιλογή, ώστε τα στελέχη τους να επιβλέψουν τη διαδικασία και εν συνεχεία να… αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη λήξη της θητείας τους.  
2. Ότι αναγνωρίζουν πως κάποιες αποφάσεις που αφορούν και στα ποδοσφαιρικά/αθλητικά τεκταινόμενα είναι δυνατόν να αλλάζουν αν αυτό δικαιολογείται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού
3. Συστήνεται συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΠΟ με την κυβέρνηση με στόχο την εύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.

Oυσιαστικά η επιστολή είναι εναρμονισμένη με την προ δεκαημέρου δήλωση του επικεφαλής της "επιτροπείας" Χέρμπερτ Χούμπελ , στην οποία υπογραμμιζόταν από τη μία πλευρά η βούληση των FIFA – UEFA για εκλογές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τονιζόταν μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ, στις 16 Ιουνίου... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια