Χούμπελ: Η ΕΠΟ να είναι ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης

Ποδόσφαιρο
Χούμπελ: Η ΕΠΟ να είναι ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mήνυμα στον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στην Ελληνική κυβέρνηση από τον εντεταλμένο εκπροσώπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα...

Mήνυμα στον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και συνολικά στην Ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα του ποδοσφαίρου έστειλε με δήλωση του  ο Χέρμπερτ Χούμπελ, εντεταλμένος εκπροσώπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση όπως φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

"Η FIFA, η UEFA και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αθλητικές αρχές, όσον αφορά τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε πολλαπλές συναντήσεις με  όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ' όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.  

Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης.

Η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΠΟ ως ομοσπονδία μέλος τους, θα συνεχίσουν δε να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News