Ποδόσφαιρο

Κατάθλιψη: Διπλάσιοι ποδοσφαιριστές με συμπτώματα λόγω κορωνοϊού

Τι έδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την ψυχολογία και όπως έδειξε έρευνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άμστερνταμ, διπλασιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές με συμπτώματα κατάθλιψης.

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα, ένας στους δέκα παίκτες, δήλωσε πως εμφάνισε ή εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, ως συνέπεια της νέας πραγματικότητας που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Στην έρευνα της FIFPro, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, συμμετείχαν συνολικά 1602 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 1.134 ήταν άνδρες και οι 468 γυναίκες, που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Νότιας Αφρικής και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της έρευνας, το 22% των γυναικών και το 13% των ανδρών, ανέφεραν συμπτώματα συμβατά με τη διάγνωση της κατάθλιψης. Μια κατάσταση «γενικευμένου άγχους» αναφέρθηκε επίσης από το 18% των παικτριών και το 16% των ποδοσφαιριστών.

«Το ποσοστό των παικτών που ανέφεραν συμπτώματα, ήταν σημαντικά υψηλότερο μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για το μέλλον τους στη βιομηχανία ποδοσφαίρου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για την FIFPro, η ανησυχία σχετικά με την ψυχική υγεία των παικτών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την επανέναρξη των αγώνων, το συντομότερο δυνατό.

«Εάν ασκήσουμε πίεση στους παίκτες για να τους φέρουμε πίσω σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να αισθάνονται ότι κινδυνεύει η ασφάλειά τους, πιθανώς θα αυξήσουμε το άγχος και την ανησυχία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια