Τζέιμς Παντέμης: Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Καναδά είναι Κρητικός!

Ποδόσφαιρο
Τζέιμς Παντέμης: Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Καναδά είναι Κρητικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Κρήτη. Δηλώνει ΑΕΚ και θέλει να δει την "Αγια Σοφιά"...

Ο Τζέιμς Παντέμης έχει ελληνική καταγωγή. Ο τερματοφύλακας της εθνικής Καναδάς και της ομάδας του MLS, Montreal Impact, είναι ομογενής και οι ρίζες του πατέρα του είναι από την Κρήτη...

Ο 23χρονος γκολκίπερ μίλησε στο από το Μόντρεαλ για τις ελληνικές του ρίζες, την ελληνική καταγωγή για την οποία δηλώνει υπερήφανος.

"Τόσο ο πατέρας μου, όσο και η μητέρα μου είναι Έλληνες. Γι' αυτό και μιλάω τέλεια τα ελληνικά. Γεννήθηκαν στον Καναδά, όπου ήλθαν από την Ελλάδα οι παππούδες μου.

Η μητέρα μου έχει καταγωγή από Καλαμάτα, ο πατέρας μου από Κρήτη. Πριν από τέσσερις μήνες πήρα κι εγώ την ελληνική υπηκοότητα. Μπορεί να είμαι μακριά από την Ελλάδα, αλλά αισθάνομαι Έλληνας".

Η συζήτηση με τον Τζέιμς ξεκίνησε στην αγγλική γλώσσα, αλλά γρήγορα και ύστερα από δική του επιθυμία πήγε στην ελληνική. Τον ρωτήσαμε εάν παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο, μας αποκάλυψε ότι υποστηρίζει από μικρό παιδί την AEK κι ότι έχει όνειρο να μπει στην Αγιά-Σοφιά.

"Βέβαια και παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπω συνέχεια μέσω εφαρμογής τ' αποτελέσματα, ενώ φυσικά βλέπω και τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων"...

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News