Μανόλο Χιμένεθ: Μήνυμα για τους Έλληνες με πολλή αγάπη...

Ποδόσφαιρο
Μανόλο Χιμένεθ: Μήνυμα για τους Έλληνες με πολλή αγάπη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού που πανηγύρισε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ το 2018...

 To δικό του μήνυμα για τη δοκιμασία που περνάμε έστειλε ο τεχνικός που πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2018 (και το Κύπελλο του 2011) με την ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ...

«Αρχικά θα ήθελα να δώσω έναν μεγάλο χαιρετισμό σε όλο τον κόσμο στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Τους στέλνω όλη τη δύναμη και τους λέω να κάνουν υπομονή. Κάθε μέρα που περνάει ερχόμαστε πιο κοντά στο να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Εύχομαι ο κορονοϊός που πλήττει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην αφήσει πολλά θύματα στην Ελλάδα»,

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ισπανία τόνισε: «Οι δρόμοι στην Ισπανία είναι έρημοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός κάνουν μια απίστευτη δουλειά, μαζί με τους γιατρούς, σε κάθε έναν από τους οποίους αξίζει να κάνουν ένα άγαλμα για τη δουλειά που προσφέρουν. Στους δρόμους οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε κανείς να μην βγαίνει από το σπίτι χωρίς άδεια. Σε γενικές γραμμές όλος ο κόσμος σέβεται τα μέτρα. Η καλή διάθεση δεν έχει χαθεί από τον κόσμο. Παίζουν στο σπίτι, τραγουδούν στα μπαλκόνια, χειροκροτούν τους αληθινούς ήρωες που είναι όλοι αυτοί που φροντίζουν τους αρρώστους στα νοσοκομεία και εκείνους που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι.

Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι. Δεν πάει πολύς καιρός που είχε γίνει μια απεργία από τους αγρότες της Ισπανίας για τα εισοδήματά τους και κάποιες μέρες αργότερα είχαν βγει οι ίδιοι στους δρόμους με τα τρακτέρ τους για να ψεκάσουν στην προσπάθεια για απολύμανση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Η αλληλεγγύη πάντα υπήρχε στην Ισπανία και παρά τις διαφωνίες μας, είτε όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είτε άσχημα, δείχνουμε ότι είμαστε ένας λαός ενωμένος».

Για την καραντίνα τόνισε: «Πιστεύω πως αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για πράγματα που δεν έχουν ουσία και δεν είναι χρήσιμα στην καθημερινότητά μας. Το πιο σημαντικό είναι η αγκαλιά, είναι αυτό που μου λείπει προσωπικά να δώσω στα παιδιά μου λόγω της απόστασης. Αυτός λοιπόν ο εγκλεισμός στο σπίτι που βιώνουμε μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε πολλά πράγματα και να αξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι μια ψυχαγωγία που γεμίζει την καρδιά του ανθρώπου με πάθος όταν τα πράγματα πάνε καλά, όμως στα δύσκολα υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά, όπως η οικογένεια ή οι γιατροί που παλεύουν για κάτι σημαντικό. Σε αυτήν την καραντίνα, εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι και να αξιολογώ κάποια πράγματα και το καλύτερο απ’ όλα, αν υπάρχει κάτι καλό σε όλο αυτό, είναι να επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος σε ερώτηση για το αν παρακολουθεί την αγαπημένη του ΑΕΚ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι μου είναι δύσκολο από εδώ να παρακολουθώ τους αγώνες της ΑΕΚ. Έχω δει μόλις ένα παιχνίδι. Κάθε καλό που συμβαίνει στην ΑΕΚ με κάνει χαρούμενο, το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου και η Αθήνα η δεύτερη πόλη μου. Έχω δει ότι είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε ακόμα βέβαια αν αυτό όπως και τα άλλα ολοκληρωθούν, αλλά ελπίζω η ΑΕΚ να επιστρέψει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Όταν το κατακτήσαμε ήταν πολλά τα 24 χρόνια αναμονής και ελπίζω να το επαναλάβει γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ το αξίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News