default-image

«Καθάρισε» η Παρί: Στους «8» με νίκη 2-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» η Παρί: Στους «8» με νίκη 2-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γαλλική ομάδα πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε την ανατροπή κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η γαλλική ομάδα επικράτησε 2-0, καλύπτοντας το μειονέκτημα από την ήττα 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Σε ένα κρύο Παρκ Ντε Πρενς η Παρί μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο μισό γήπεδο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 25' όταν ο Νεϊμάρ βρήκε με απίθανη κάθετη τον Καβάνι αλλά, ο Μπούρκι με το πόδι βρήκε τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο οι πρωταθλητές στην επόμενη φάση με κεφαλιά - ψαράκι του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού άνοιξαν το σκορ.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράση αλλά ο Χάαλαντ ανάμεσα στους Κιμπεπέ και Μαρκίνιος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Τζέιντον Σάντσο να είναι η μόνη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Παρί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νεϊμάρ εκμετάλλευτηκε λάθη στη μεσαία γραμμή και ο Χουάν Μπερνάτ, μετά από σέντρα του Σαράμπια έγραψε με προβολή το 2-0 για τους γηπεδούχους που αγωνίζονταν χωρίς τον Κιλιάν Μπαπέ που ήταν στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε απλά διαχείριση του αποτελέσματος, με την Ντόρτμουντ να μη μπορεί να απειλήσει σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες αφού μετά από κοκορομαχία των Τσαν και Νεϊμάρ ο Γερμανός μέσος αποβλήθηκε (89').

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Kέρερ, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Παρέδες (92’ Κουασί), Γκεγιέ, Νέιμαρ, Ντι Μαρία (79’ Κουρζάβα), Καβάνι, Σαράμπια (64’ Μπαπέ).

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπίρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Χακίμι (87’ Γκέτσε), Βίτσελ (71’ Ρέινα), Εμρέ Τσαν, Γκερέιρο, Σάντσο, Αζάρ (68’ Μπραντ), Χάαλαντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News