Κορωνοϊός και αθλητισμός: Τα «κεκλεισμένων» είναι μια ασπίδα

Ποδόσφαιρο
Κορωνοϊός και αθλητισμός: Τα «κεκλεισμένων» είναι μια ασπίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρυθμός της εξάπλωσης του "γρήγορου" ιού, δεν είναι παίξε και γέλασε... Η «απεικόνιση», τα… σπασμένα αυγά και η φωτογραφία από την Τουρκία

Πάνω απ’ όλα η υγεία. Τα προληπτικά μέτρα είναι μια ασπίδα. Χάνουμε ματς από τις κερκίδες, αλλά μπορεί να κερδίσουμε ζωές. Ούτε συζήτηση. Θα τα δούμε από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

-Στελέχη της UEFA, λέει θα συναντηθούν... πρωί πρωί με την Κυβέρνηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και για τους λόγους που πάρθηκαν τα μέτρα για «κεκλεισμένων».

Τι… τους καίει; Οι 1.100 Άγγλοι που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για να έρθουν στην Ελλάδα, για να δουν το ματς της Γούλβς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Είναι  θέμα, αλλά λύνεται: Επιστροφές...

Όταν όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα, εννοείται «όλοι»! Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού, δεν είναι παίξε και γέλασε...

Οι φίλοι της Γουλβς φωνάζουν «Ανέκδοτο, τραγωδία», αλλά η τραγωδία είναι αλλού. Στον θάνατο… Όταν έχεις 133 νεκρούς σε μία μέρα στη γειτονική Ιταλία (χτες) λόγω κορωνοϊού, δεν παίζεις… με τις διπλωματίες.

Ο Άρης είχε ήδη αρχίσει την προπώληση των εισιτηρίων για το ματς με τον ΟΦΗ και οι... ανταγωνιζόμενοι ψάχνονται για το τι ισχύει για τις ομάδες που πιθανόν τιμωρηθούν πειθαρχικά με «κεκλεισμένων των θυρών».

Στη Ρουμανία, κάθε δραστηριότητα που μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 1.000 θεατές διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Συμπεριλαμβάνει και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη κατηγορία.

Αλλά και οι Γερμανοί πήραν το μήνυμα και εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής όλων των αθλητικών, εμπορικών και μουσικών εκδηλώσεων με προσέλευση πάνω από 1000 άτομα, κάτι που καθιστά πιθανή τη ματαίωση των αγώνων της Bundesliga τις επόμενες εβδομάδες.

Και ο πρόεδρος της Νοβάρα (Serie C), όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα, θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία.

-Αυτό το τουρκικό δείγμα, απλά πιστοποιεί πολλά που συμβαίνουν: Όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές της Ρίζεσπορ-κόντρα στην Αλάνιασπορ στην οποία αγωνίζονται τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές (Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Τζαβέλλας και Μανώλης Σιώπης), να παρατάσσονται στον αγωνιστικό με μπουφάν στρατιωτικής παραλλαγής και μπερέδες στο κεφάλι κατά την είσοδο τους για το παιχνίδι, το... τερματίζεις.

Ακόμη κι αν έγινε ως εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Τούρκους στρατιώτες, δεν χωρά στο ποδόσφαιρο. Και οι συνειρμοί με όσα συμβαίνουν στον Έβρο, οργιάζουν.

-«Ο Ροναλντίνιο είναι χαζός, δεν κατάλαβε ότι παρανομούσε» (Ο δικηγόρος του, για την παράνομη είσοδο του βετεράνου σταρ στην Παραγουάη)

-Αναστόπουλος – Γεωργούντζος ανέβασαν τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα. Αχ, «αλενατόρε»!

 

Οι εκλογές της ΕΠΟ και... το ανοικτό δημοκρατικό σύστημα

Δυο από τις καραμπινάτες ατάκες του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη «Βραδυνή της Κυριακής:-«Στο ποδόσφαιρο, βρισκόμαστε στο στάδιο που αναμένουμε τις προτάσεις των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών. Η Πολιτεία έχει την βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές.  Και το έκανε όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε πολλούς τομείς και «έσπασε αυγά». -«Η Πολιτεία έχει δείξει τις διαθέσεις της και με μεγάλη ικανοποίηση συζητάμε ένα ανοικτό δημοκρατικό σύστημα ανάδειξης της ηγεσίας της ΕΠΟ, που θα προκύψει από τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες.»

-Αλλά είπε κι αυτό: «Δεν είμαστε Υφυπουργείο Ποδοσφαίρου, αλλά Αθλητισμού και πρώτα είναι ο αθλητής. Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας ασχολείται, παρακολουθεί και συγκινείται και με τα υπόλοιπα αθλήματα».

Superleague: Ο ΟΦΗ με τις λιγότερες ισοπαλίες

Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League, η διοργανώτρια αρχή δημοσιοποίησε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, που απεικονίζουν το πρωτάθλημα σε αριθμούς.

-53… γκολ πέτυχε ο Ολυμπιακός και έχει την καλύτερη επίθεση. Τρία περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, και 37 περισσότερα από τον Πανιώνιο, που έχει τη χειρότερη επίθεση.

-45… γκολ δέχτηκε ο Πανιώνιος και έχει τη χειρότερη άμυνα, ενώ ο Ολυμπιακός με τα εννέα που δέχτηκε έκανε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

-37… διαιτητές χρησιμοποιήθηκαν στα 182 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι 24 Έλληνες και οι 13 ξένοι. Κομίνης Καραντώνης, Διαμαντόπουλος και Φωτιάς σφύριξαν από εννέα αγώνες. Από τους ξένους ο Ματίας Γκεστράνιους ήλθε δύο φορές.

14… γήπεδα φιλοξένησαν του αγώνες της κατηγορίας. Μόνο δύο φορές χρειάστηκε να αλλάξουν γήπεδο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ χρησιμοποίησαν από μια φορά σαν έδρα τη Ριζούπολη.

14… διαφορετικά σκορ είδαμε στους 182 αγώνες. Το 1-0 εμφανίστηκε 39 φορές, το 5-1 μια φορά. Το εντυπωσιακό είναι ότι είχαμε πέντε 0-0 στον πρώτο γύρο και 12 στον δεύτερο.

12… ισοπαλίες έκανε η Λαμία, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Ο ΟΦΗ είχε τις λιγότερες από όλους, μόλις τέσσερις.

6… τερματοφύλακες απέκρουσαν πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κάρλος Άμπαντ και ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον από δύο, Τσιντώτας, Μαλέρμπ, Σωτηρίου και Ζοζέ Σα από ένα.

3… χατ τρικ είχαμε στο φετινό πρωτάθλημα. Τα πέτυχαν ο Νέλσον Ολιβέιρα της ΑΕΚ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς της ΑΕΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News