default-image

Η Ευρώπη των 20 εκατομμυρίων ποδοσφαιριστών!

Ποδόσφαιρο
Η Ευρώπη των 20 εκατομμυρίων ποδοσφαιριστών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακά στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν - 144.000 ερασιτεχνικά σωματεία, 1900 επαγγελματικά κλαμπ και 20 εκατομμύρια παίκτες εγγεγραμμένοι στη δύναμη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Τρελά κέρδη από τις διοργανώσεις της

Στοιχεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τη δυναμική του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια του 44ου συνεδρίου της UEFA, πολλά από τα οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το ποδόσφαιρο αυξάνεται και πληθύνεται στη γηραιά ήπειρο αφού υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ποδοσφαιριστές (σ.σ.: προφανώς υπολογίζονται και τα τμήματα ανάπτυξης των συλλόγων),  περισσότεροι από 160.000 ειδικοί διαιτητές, 144.000 ερασιτεχνικοί σύλλογοι και 1.900 επαγγελματικά κλαμπ!

Κατά τις περιόδους 2016-20, η UEFA δημιούργησε έσοδα άνω των 15 δισ. Ευρώ, ενώ στην περίοδο 2018-19, υπήρξε αύξηση εσόδων κατά 38%. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του προέδρου της UEFA,το 87% του εισοδήματος της UEFA ανακατανέμεται σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Εντυπωσιακά είναι επίσης τα στοιχεία για 13 δισεκατομμύρια ως σωρευτικό παγκόσμιο ακροατήριο για όλους τους αγώνες που οργάνωσε η UEFA για έναν τριετή κύκλο και περισσότερες από 18 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις κοινωνικών μέσων την περασμένη σεζόν!

Για μια ακόμη φορά επισημάνθηκε το ενδιαφέρον της UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο,  και μέσα από την επένδυση του EURO 2021 UEFA Women που θα γίνει στην Αγγλία. Ο  διπλασιασμός του προϋπολογισμού για το  Ίδρυμα UEFA για παιδιά, αφορά οφέλη για σχεδόν ένα εκατομμύριο μειονεκτούντα παιδιά μέσω έργων υποδομών.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καλλιεργηθεί το ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την ήπειρο καθώς δίνεται η ευκαιρία «σε κορίτσια και αγόρια από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από κάθε εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό περιβάλλον, να παίξει το ποδόσφαιρο υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες»

Πηγή: UEFA.COM

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News