Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ: Αυτές τις νοοτροπίες χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να «ξεκολλήσει»

Όταν υπερέχει η αξία της νοοτροπίας - Τα αληθινά ποδοσφαιρικά συγχαρητήρια του ΟΦΗ και του προέδρου του Μιχάλη Μπούση στον Ολυμπιακό

Άμα έχεις δομημένη νοοτροπία αξιών για τον αθλητισμό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ο Μιχάλης Μπούσης (και με αμερικάνικη αθλητική κουλτούρα) το επιβεβαίωσε τρανταχτά, όχι μόνο με τα «congratulations» που ανάρτησε στο instagram για το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ, αλλά και τους «ερυθρόλευκους πανηγυρισμούς» σε επισυναπτόμενη φωτογραφία του από τη χτεσινή κλήρωση στη Νιόν!

Φυσικά η ΠΑΕ ΟΦΗ με τον καθαρό αέρα αναπνοής σε θέματα ποδοσφαίρου έσπευσε αμέσως να συγχαρεί τον Ολυμπιακό γράφοντας «Σπουδαία πρόκριση σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Συγχαρητήρια στον @olympiakosfc»!

Αυτές τις νοοτροπίες χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να «ξεκολλήσει». Αυτά τα μάτια, που δεν βλέπουν μόνο το δέντρο τους, αλλά όλο το δάσος που συνυπάρχει το δέντρο τους. Γιατί πραγματικά ισχύει μέγιστα η αξιολόγηση του Μάρτινς για την επιτυχία της ομάδας του, δηλώνοντας ότι "κέρδισε όχι μόνο το πρεστίζ του Ολυμπιακού, αλλά και αυτό της Ελλάδας".

Από αυτές τις στήλες αφθονούν τα σχόλια και τα άρθρα, που πιστεύουν ότι «ο ΟΦΗ δείχνει τον δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο», κάνοντας πράγματα που πιστεύει ως αξίες και όχι γιατί εξυπηρετούν μια σκοπιμότητα. Εδώ έφτασε στο σημείο (το ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα) να θεωρεί ως έκπληξη (…λόγω ΠΑΟΚ) που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Πειραιά… Στον ΟΦΗ πιστεύουν στο ποδόσφαιρο και οι ενέργειες του διαπνεόνται από τις αρχές του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Η κατάταξη της Ελλάδας στο raking της UEFA, με την τραγική πτώση της, είναι μείζον θέμα και ως απόρροια απωλειών των ελληνικών ομάδων, αλλά και ως ελπίδα ανύψωσης από τον όποιο εκπρόσωπο της χώρας μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει πολλούς πόντους από μόνος του…

-Μη κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…Μαγική λύση δεν υπάρχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε μπορεί να επιβληθεί κάτι δικτατορικά. Η τελευταία παράγραφος της UEFA, τα λέει όλα, αρκεί να τη διαβάσουν και να εμπεδώσουν το μήνυμά της, όπου δεν εξαιρεί κανέναν:

«Απαιτείται άμεση δράση από όλους τους ενδιαφερόμενους. Την εθνική ομοσπονδία, τους συλλόγους, τις λίγκες και την κυβέρνηση για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Εάν όλα τα μέρη συνεργαστούν, μπορεί να σημειωθεί πρόοδος και βελτιώσεις σε τομείς προτεραιότητας όπως η ασφάλεια και η καταπολέμηση των στημένων αγώνων».

-Όπως λένε οι Ινδοί: «Όποιος κάθεται ακίνητος στη λάσπη, κολλάει σ’ αυτήν». Αλλά και οι υπογραφές σκέτων προθέσεων, στην «τάπα» των Υπερκείμενων Αρχών προς την Πολιτεία που άλλα έλεγε ότι περίμενε, δεν δημιουργούν κίνηση…

-Λογικά είναι σε επιφυλακή το υφυπουργείο αθλητισμού και σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Υγείας, εν όψει της αγωνιστικής.

Εδώ στην Ελβετία στο πρώτο κρούσμα απαγόρευσαν ως τις 15 Μαρτίου αθλητικές εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και δημόσιες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ταυτόχρονα…

Ο κορωνοϊός κόβει πολλά στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου. Στη Νιούκαστλ απαγορεύτηκαν οι καθημερινές χειραψίες, «έπειτα από σύσταση του γιατρού».

Απλά μην μπερδέψουμε τον κορωνοϊό με την μπύρα κορώνα, όπως μια μερίδα Αμερικανών, που υποστηρίζει ότι δεν είναι σίγουρη εάν ο ιός και η μπύρα έχουν κάποια σύνδεση…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια