ΟΦΗ: Φιλοξενεί παιδιά προσφυγικών οικογενειών

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Φιλοξενεί παιδιά προσφυγικών οικογενειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με το σύνθημα «ένα νησί, μια ομάδα, μια αγκαλιά»...

Ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει την Κυριακή στο παιχνίδι με τη Λαμία παιδιά προσφυγικών οικογενειών...

Αναλυτικά με σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

Η ανακοίνωση:

«Με το σύνθημα «ένα νησί, μια ομάδα, μια αγκαλιά», η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στέλνουν μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο!

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο του αγώνα με την Λαμία για την 26η αγωνιστική της Super League, θα φιλοξενηθούν στη θύρα 8 του «Θ. Βαρδινογιάννης» περισσότερα από 250 παιδιά προσφυγικών οικογενειών με τους συνοδούς τους, που διαμένουν στο νησί.

Παράλληλα, τον αγώνα θα παρακολουθήσουν οικογένειες αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται σε Ηράκλειο, Σητεία και Χανιά, παρουσία του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κ. Jason Hepps, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των τοπικών εταίρων του προγράμματος.

Τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τους διαιτητές θα συνοδεύσουν στον αγωνιστικό χώρο 25 παιδιά τα οποία κατάγονται από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, έχοντας δώσει τον δικό τους αγώνα ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη, από το 2017 έως σήμερα, υλοποιείται το Πρόγραμμα ESTIA-Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τοπικούς φορείς, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, φιλοξενούνται περίπου 900 άτομα ευάλωτων οικογενειών σε 200 αυτόνομες κατοικίες στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χανίων και Σητείας.

Η επιτυχία του προγράμματος έγκειται στη διασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης των φιλοξενούντων με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και στην παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους που έχουν αιτηθεί άσυλο στην χώρα μας. Σε αυτήν την προσπάθεια, η κοινωνία των πολιτών της Κρήτης, έχει δείξει για άλλη μια φορά το πιο φιλόξενο πρόσωπό της, τιμώντας τον αξιακό κώδικα και την κουλτούρα των Κρητικών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News