Στην Ελλάδα FIFA-UEFA: Συνάντηση με Γραμμένο και αύριο στο Μαξίμου!

Ποδόσφαιρο
Στην Ελλάδα FIFA-UEFA: Συνάντηση με Γραμμένο και αύριο στο Μαξίμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τοποθέτηση του Αλεξάντερ Τσέφεριν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αναλύθηκαν διεξοδικά στη συνάντηση της ΕΠΟ, με τα υψηλόβαθμα στελέχη των FIFA και UEFA.

Στη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ ανέλυσαν διεξοδικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο όλα τα επίκαιρα ζητήματα.

Παρόντες ήταν και οι διευθυντές των Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA και της UEFA αντίστοιχα, Έμιλι Σο και Ζόραν Λάκοβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, απ’ όσα συζητήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχει ως προοπτική η αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες. Για την ακρίβεια, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα διευρυνθεί, μόνο αν το θελήσει η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα η δημιουργία κάποιας ειδικής επιτροπής που θα διοικεί επί της ουσίας το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει να λειτουργεί η Steering Committee που έχει συσταθεί σε συνεργασία ποδοσφαίρου και συναρμόδιων υπουργείων.

Όσο για το σενάριο ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ να είναι και πάλι ξένος, συγκεντρώνει πλέον εξαιρετικά πολλές πιθανότητες, ίσως και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αύριο η… σκυτάλη θα δοθεί στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανακοινώθηκε επίσημη, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 09:55 το πρωί, με σκοπό την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους δύο φορείς.

Τσέφεριν: «Στη σωστή κατεύθυνση»

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι όλα είναι στη σωστή κατεύθυνση, χωρίς όμως να αποκλείσει τον κίνδυνο για Grexit.

Εξέφρασε πάντως την βεβαιότητα, ότι αυτό δε θα συμβεί, μετά τη συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών.

Αρχικά τόνισε για την αποψινή συνάντηση: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για το ενδεχόμενο του Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της: «Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος απο τον διευθυντή του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιων της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς και υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 

Στην Αθήνα βρίσκονται επίσης ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) κ. Γκρεγκ Κλαρκ και η διευθύντρια του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιων Ευρώπης κα Έμιλι Σο.

Ο πρόεδρος της UEFA και οι συνεργάτες του, καθώς και οι εκπρόσωποι της FIFA, είχαν απόψε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Γραμμένο, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA  κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φουσεκ και του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλέξη Δέδε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Τσέφεριν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ευχαρίστησε τον πρόεδρο της UEFA για την στήριξή της στην συνολική προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν διεξοδικά τα επίκαιρα θέματα που αφορούν στο Ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γραμμένος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Τσέφεριν και των επίσημων καλεσμένων της ΕΠΟ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News