default-image

Γιούργκεν Κλοπ: Όσο σπουδαίος προπονητής, τόσο απλός άνθρωπος...

Ποδόσφαιρο
Γιούργκεν Κλοπ: Όσο σπουδαίος προπονητής, τόσο απλός άνθρωπος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Πάντα πίστευα πως όσο σπουδαίος είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, άλλο τόσο απλός και ακομπλεξάριστος παραμένει...

Πάμε αμέσως στο θέμα: Ένας πιτσιρικάς οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε γράμμα στον Γιούργκεν Κλοπ, ζητώντας από τον Γερμανό τεχνικό, να σταματήσει να κερδίζει την αγαπημένη του ομάδα κι ο 52χρονος κόουτς δεν δίστασε να του απαντήσει.

Ο 10χρονος φίλαθλος της Λίβερπουλ ανέφερε στο γράμμα του: «Η Λίβερπουλ παίρνει τόσα πολλά παιχνίδια και αν πάρετε ακόμα 9 νίκες θα έχετε το καλύτερο σερί στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Με στεναχωρεί αυτό γιατί είμαι φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπότε σας παρακαλώ την επόμενη φορά να χάσετε! Θα έπρεπε ν’ αφήνετε και την αντίπαλη ομάδα να κερδίζει. Μακάρι να σας πείσω να μην κατακτήσετε τον τίτλο ή να μην κερδίσετε ξανά άλλο ματς. Δικός σας ειλικρινά, Daragh»!

Ο Κλοπ πιθανότατα να γέλασε διαβάζοντας το γράμμα του μικρού και του απάντησε φροντίζοντας να τον κάνει να καταλάβει ορισμένα πράγματα όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

«Θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω για το μήνυμα. Ξέρω ότι δεν μου ευχήθηκες καλή τύχη αλλά πάντοτε είναι ωραίο να ακούς τι έχουν να σου πουν νεαροί οπαδοί, οπότε εκτιμώ το γεγονός πως επικοινώνησες μαζί μου.

Δυστυχώς δεν μπορώ να ικανοποιήσω το αίτημά σου. Όσο κι αν θέλεις να χάσει η Λίβεπρουλ, η δική μου δουλειά είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για τους εκατομμύρια οπαδούς μας στον κόσμο που δεν θέλω να απογοητεύσω.

Ευτυχώς για σένα έχουμε χάσει στο παρελθόν και θα χάσουμε ξανά στο μέλλον γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα σκέφτεσαι πως αυτή η κατάσταση θα διατηρείται για πάντα, αλλά αν μπορώ να σου πω κάτι στα 52 μου χρόνια, είναι ότι σίγουρα τίποτα δεν θα είναι έτσι όπως το σκέφτεσαι τώρα.

Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και την ομάδα σου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ τυχερή που είσαι οπαδός της. Μακάρι να κερδίσετε περισσότερα παιχνίδια για να τα χαρείς και να κατακτήσετε τίτλους, αν και είμαστε αντίπαλοι. Ωστόσο, υπάρχει σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News