Ποδόσφαιρο

To ρεζιλίκι με τον τελικό του Conference League και το υπονοούμενο Τζώρτζογλου για Καρνάβαλο και Απόκριες

Ξεπέρασαν κάθε ίχνος ντροπής ΓΓΑ και Υφυπουργός Αθλητισμού

Κάθε ίχνος ντροπής ξεπέρασε η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού, η οποία αναρτήθηκε και στο site της ΕΠΟ και ενημερώνει ότι κατατέθηκε στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας του Παγκρητίου Σταδίου για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023.

Λες και μιλάμε για κάποια εκδήλωση… θεάτρου ή «παράστασης καραγκιόζη», αναφέρεται σε όλα τα Υπουργεία και τους φορείς που συνέδραμαν, ακόμα και στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας και αδειάζει τελείως τον κατεξοχήν φορέα του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο. Την ΕΠΣΗ! Βέβαια, το «άδειασμα» δεν είναι τωρινό, αφού από την πρώτη στιγμή η ΕΠΣΗ με εντολή Υφυπουργού έμεινε εκτός της συνεργασίας που απαιτούνταν. Ακόμα και σε μία συνάντηση εργασίας που είχε γίνει, την είχε προσκαλέσει η ΕΠΟ και όχι ο Υφυπουργός και εν συνεχεία αγνοήθηκε εντελώς.

Και είναι γνωστό πλέον ότι όλη αυτή η ιστορία με την υποψηφιότητα ήρθε στο προσκήνιο κατόπιν των επαφών Τζώρτζογλου στην UEFA με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη τον περασμένο Οκτώβριο και τελικά την οικειοποιήθηκε ο Υφυπουργός.

Θυμίζουμε ότι ο φάκελος για την διεκδίκηση μίας μεγάλης διοργάνωσης στο Παγκρήτιο Στάδιο δεν είναι τωρινή υπόθεση αλλά ξεκίνησε από το 2014.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι για την διεκδίκηση ενός τέτοιου μεγάλου τελικού, όπως επίσης και ενός κορυφαίου συνεδρίου της FIFA, η ΕΠΣ Ηρακλείου από το 2014 με την συνεργασία του δήμου Ηρακλείου, του τότε δημάρχου Γιάννη Κουράκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, είχε προετοιμάσει έναν πλήρες φάκελο για το Παγκρήτιο Στάδιο. Αυτόν τον είχε παραδώσει στις 31 Ιανουαρίου 2014 ο τότε αντιδήμαρχος Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιάννης Δροσίτης στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή, παρουσία και του κ. Γιάννη Μώραλη, τότε προέδρου της Super League, που είχαν επισκεφτεί το Ηράκλειο στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή πίτας της ΕΠΣΗ.

Να τονίσουμε επίσης η ενημέρωση της ΓΓΑ κάνει λόγο για εμπειρογνώμονες και Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές που βοήθησαν και ίσως εννοεί εκείνους από διάφορα πολιτικά γραφεία που παρίσταναν τους «παραγοντάρες» και έκαναν επαφές. Ρεζιλίκι! Για όλο αυτό το σκηνικό, ζητήσαμε από τον Νίκο Τζώρτζογλου να μας κάνει μια δήλωση, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ να μην θέλει να πει πολλά, αρκούμενος να πει με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει… "Δεν θέλω να σχολιάσω την ανακοίνωση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη και της ΕΠΟ του κ. Γραμμένου… Όμως εσείς τι ψάχνετε να βρείτε; Δεν πήρατε χαμπάρι ότι μπήκαμε στο καρνάβαλο και στις Απόκριες;»

Σχόλια