Ποδόσφαιρο

Συνάντηση ΕΠΟ-UEFA: Δεν αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας μεσούσης της σεζόν - Τι ισχύει με τους υποβιβασμούς

Οι αναφορές για την τροπολογία και τι ισχύει πλέον με τους υποβιβασμούς

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρέθηκε σήμερα στην «ατζέντα» στη βάση της UEFA στη Νιόν, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Εκεί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του - όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη - να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν.

Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για βαρείες παραβάσεις όπως αυτός της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Επιβεβαιώνονται, δηλαδή, οι αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή.

Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Διαφαίνεται κι από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα προχωρήσει η λύση για ΠΔΕ και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν Ιούνιο ή Ιούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της UEFA, ο Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια